"Antisrpska politika iz Hrvatske najedanput se pojavila u Crnoj Gori" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Antisrpska politika iz Hrvatske najedanput se pojavila u Crnoj Gori”

Vulin danas izjavio da su crnogrske vlasti pogrešile jer “ne treba zabranjivati srpske uniforme” već je trebalo njemu da zabrane ulazak u tu državu.

Ministar odbrane Srbije je napomenuo da je on “taj koji je došao da vidi srpski narod, da prenese poruku jedinstva srpske države, srpske crkve i Srba gde god da žive”.

“Sa pogrešne strane su prišli, pokušali su da nam zabrane, učinili su sve da bismo mi rekli nećemo da dođemo”, izjavio je Vulin za Radio-televiziju Srbije.

On je istakao da je zvanično, a ne privatno, bio u Crnoj Gori, jer je kao ministar odbrane došao na grob nekadašnjeg jugoslovenskog ministra odbrane Pavla Bulatovića, na godišnjicu njegovog ubistva.

Prema njegovim rečima, “Sve što se desi u Hrvatskoj nakon nekog vremena desi se i u Crnoj Gori, istorija nas, nažalost, uči da je tako”.

“Konkretno, mislim da antisrpska politika koja se vodi u Hrvatskoj nekim čudom najedanput se pojavila u Crnoj Gori. U određenim delovima hrvatskog društva, ne mislim na sve Hrvate, niti mislim na sve Crnogorce”, dodao je Vulin.

On je rekao da voli i poštuje Crnu Goru, da voli ljude koji u njoj žive, ali “i te kako kritikuje vlast koja pokušava da otme” svetinje Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a da Srbima u Crnoj Gori zabrani da odlučuju o svojim svetinjama.

b92

Danas objavljeno

Srpskoj listi 100 odsto glasova u Severnoj Mitrovici, Radojević ubjedljiv

M.

Uhvaćena nova mula na “Tuđmanu”

M.

Američki i kanadski vojni brodovi kod Tajvana; Kina bijesna

M.

Ostavite komentar