Antić u konkurenciji za najboljeg trenera Atletiko Madrida u istoriji - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Antić u konkurenciji za najboljeg trenera Atletiko Madrida u istoriji

Atletiko Madrid iskoristio je pauzu zbog koronavirusa da izabere najboljeg trenera u svojoj 116 godina dugoj istoriji.

Klub su početkom prošlog veka osnovala trojica studenata iz Baskije koji su živeli u Madridu, a po uzoru na svoj omiljeni tim Atletik Bilbao.

Atletiko je treći najtrofejniji španski tim sa deset titula šampiona, uključujući i duplu krunu 1996. godine, deset trofeja Kupa kralja, kao i jedan Kupa pobednika Kupova.

U novijoj istoriji Atletiko je po tri puta osvajao Ligu Evrope i Superkup Evrope, ali nije imao sreće u Ligi šampiona, dva puta je u tri godine gubio finale.

Upravo ovi poslednji rezultati diktiraju status u izboru za najboljeg trenera u istoriji Atletika, jer aktuelni trener Dijego Pablo Simeone vodi ubedljivo sa 66 odsto glasova.

Argentinac je već osam godina na klupi “jorgandžija” i nema sumnje u to, već je legenda Atletika.

Drugi na listi je Luis Aragones, koji je vodio klub u tri mandata u tri različite dekade – sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih, sa 27% glasova.

Daleko iza njh je Radomir Antić, koji je doneo “jorgandžijama” pomenutu duplu krunu, sa tek dva dosto glasova, dok preostali kandidati – Luis Aragones, Rikardo Zamora, Elenio Erera i Marselo Domingo imaju tek po 1%.

Danas objavljeno

Paklen žrijeb za Novaka u Astani

Zeljka

Dejan Savić podnio ostavku!

Zeljka

“Alkaras, Siner i Tijafo su promijenili tenis”

Zeljka

Ostavite komentar