17. Augusta 2019.

ANP trasira put BiH u NATO savez

Big Portal

“Što se tiče člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika on nema kud. Sad je jasno da će na dnevnom redu da bude ANP, da li on imao dvije, 20 ili 100 stranica svejedno je”, rekao je za BN TV
predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

On kaže da se time trasira put BiH i Republici Srpskoj u NATO.

“Time se praktično briše vojna neutralnost o kojoj smo govorili. Ja mislim da Dodik nema izlaza, on mora glasati protiv. U suprotnom bio bi suočen sa posljedicama nepoštovanja rezolucije Narodne skupštine koja čak predviđa i zatvorsku kaznu ko se ne pridržava tog dokumenta”, upozorava Šarović.

On dalje navodi da ova trakavica oko formiranja Savjeta ministara izaziva jednu veliku krizu u cijeloj zemlji.

“Svi ekonomski pokazatelji su pali u Republici Srpskoj posebno. Ne treba imati bilo kakvu iluziju, kriza će se nastaviti i narednih sedmica. Sve je to posljedica nadmudrivanja tri stranke, SNSD, HDZ i SDA, koje su započele ove razgovore unazad nekoliko mjeseci”, kaže Šarović.

“Ko je kome šta obećao ja naravno znam, znači za obećanja koja su bila sa Palmerom u januaru mjesecu ove godine, ali to je već nešto o čemu ćemo pričati vjerovatno narednih sedmica. Od toga je sve počelo. Na tom skupu je rečeno da će se riješiti pitanje ANP-a. Sada se neki od tog dogovora očito izvlače. S pažnjom ćemo pratiti naredne događaje. Vjerovatno se možda i nađemo na narednoj skupštini, možda ćemo opet imati pitanje povlačenja vitalnog nacionalnog interesa, o tom, potom”naglašava Šarović i dodaje da će biti vrlo zanimljivo.

“Što se tiče Srpske demokratske stranke naš stav je potpuno jasan, gdje i Srbija tu i Republika Srpska”, poručuje predsjednik SDS-a.

BN TV

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare