Anketiranje roditelja u Banjaluci prije otvaranja vrtića - BIGportal.ba
Banja Luka

Anketiranje roditelja u Banjaluci prije otvaranja vrtića

Anketiranje roditelja čija djeca pohađaju privatne i državne vrtiće u gradu počinje ove sedmice da bi se utvrdio broj mališana koji bi u narednom periodu dolazili u ove predškolske ustanove.

Gradski Štab za vanredne situacije najavio je da će tokom ove sedmice biti donesena odluka o radu predškolskih ustanova.

“Nakon što se okonča anketiranje u javnim i privatnim vrtićima utvrdićemo koliki bi broj djece u aktuelnim okolnostima dolazio u ove ustanove”, rekli su nakon sjednice Štaba za vanredne situacije grada.

Jelena Kurtinović, direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, u razgovoru za “Nezavisne” je rekla da će rezultate ankete znati krajem ove sedmice.

“Od broja prijavljene djece zavisi u koliko ćemo vrtića organizovati rad. Moja pretpostavka je da će rad biti organizovan u četiri vrtića: ‘Marija Mažar’, ‘Sunce’, ‘Lana’ i ‘Leptirić’, ali ćemo sve tačno znati nakon anketiranja”, rekla je Kurtinovićeva.

Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje je s ciljem prevencije širenja virusa korona od 16. marta bio organizovao rad u četiri vrtića, i to “Marija Mažar”, “Sunce”, “Lana” i “Leptirić”.

Tada su iz ovog centra saopštili da je u ovim vrtićima prijavljeno 111 djece za čije čuvanje nije postojala alternativa, međutim zbog veoma malog broja djece koju su roditelji slali u ove ustanove Štab za vanredne situacije je već 17. marta donio odluku da radi samo jedan dežurni vrtić – “Marije Mažar”.

Kurtinovićeva je rekla da je ispočetka u ovaj dežurni vrtić dolazio manji broj djece – dvoje ili troje, ali da je ubrzo vrtić pohađalo samo jedno dijete, i to svaki drugi dan.

“Radili smo sve vrijeme i radimo i sada. Iskreno se radujemo što ćemo uskoro u vrtićima imati veći broj djece”, kazala je Kurtinovićeva.

Istakla je da će se rad odvijati uz pojačane mjere higijene i zdravstvene zaštite.

“S roditeljima ćemo stupiti u kontakt, imamo brojeve njihovih telefona, ali ćemo se prvo mi u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje organizovati da bismo za ovih pet dana stupili u kontakt sa svim roditeljima”, rekla je Kurtinovićeva.

Draga T., koja uskoro treba ponovo da se vrati na posao, kaže da će u anketi reći da joj nema ko čuvati sinčića, jer i muž radi sve vrijeme dok vlada ova situacija u vezi s koronom.

“Značiće nam ako budu otvoreni vrtići, jer nemamo baku ili deku da nam pričuvaju sina”, kaže ona.

NEZAVISNE NOVINE

Danas objavljeno

Sjajno drugo festivalsko veče jubilarnog FRESH WAVE FESTIVALA!

Zeljka

Banjaluka i Vrbas – svjetski kajakaški centar

M.

Zadnji vikend u avgustu donosi “Kočićev zbor”: Šator “Kod Jablana”, radionica zmijanjskog veza i neizostavna bodljavina bakova

M.

Ostavite komentar