Angeli Merkel i njemačkim ministrima zabranjen ulaz u berlinski pab - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Angeli Merkel i njemačkim ministrima zabranjen ulaz u berlinski pab

Njemački političari dospeli su na crnu listu jednog paba i restorana u Berlinu. Angela Merkel, Olaf Šolc i njihove kolege neće moći da uživaju u ponudi „Stalnog predstavništva“ jer ih vlasnici ovog ugostiteljskog objekta vide kao krivce za uvođenje strogih mera protiv širenja koronavirusa.

Kao reakcija na najavljeno privremeno zatvaranje svih ugostitenjskih objekata od 2. novembra, legendarni berlinski restoran i pab „Stalno predstavništvo“ (Ständige Vertretung) izdao je naredbu da je nemačkim političarima sa kancelarkom Angelom Merkel na čelu pristup zabranjen, javlja Štutgartski cajtung.

Novim merama, koje su uvedene zbog velikog broja zaraženih koronavirusom i obolelih od kovida 19, između ostalog, zabranjuje se rad ugostiteljskim objektima.

Vlasnici berlinskog paba, u video-snimku koji je objavljen na Fejsbuku, poručili su Merkelovoj i ostalim političarima da se svinjskoj kolenici iz njihove kuhinje više ne nadaju.

Nezadovoljni zbog loših poteza vlasti uoči novog naleta koronavirusa u zemlji, izdaju zabranu kojom će se zaposleni sprečiti da usluže kancelarku Merkel, ministra finansija Olafa Šolca i ostale članove vlade.

Restorani i drugi ugostiteljski objekti, kao i „Stalno predstavništvo“, smatraju vlasnici, uradili su dosta toga kako bi mušterije i osoblje bili što više zaštićeni od mogućeg zaražavanja.

Podaci pokazuju da je veoma mali broj ljudi zaražen u restoranima, ali je uprkos tome na udaru novih mera u Nemačkoj industrija koja zapošljava oko dva i po miliona ljudi.

Zabrana „prilaska svinjskoj kolenici“ odnosi se do daljeg i na gradonačelnika Berlina Mihala Milera i druge predstavnike vlasti koji su uživali u specijalitetima restorana i paba popularnog među političarima.

Izvor: RTS

Danas objavljeno

Kompletna prepiska Čarlsa Darvina od sada je dostupna na internetu

Vanja A

Madona i njena srećna porodica

Vanja A

Georgina zbog ove haljine izazvala raspravu

Vanja A

Ostavite komentar