Anesteziolog Golić najavljuje štrajk glađu - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Anesteziolog Golić najavljuje štrajk glađu

Načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS Darko Golić (60), koji je uhapšen i pritvoren zbog sumnje da je obljubio pacijenta, počeće štrajk glađu ako ne bude pušten da se brani sa slobode.

Ovo je “Glasu Srpske” potvrdio njegov advokat Jevto Janković naglasivši da njegov klijent nije počinio ono za ­šta ga terete.

“Žalili smo se na odluku o pritvoru krivičnom vijeću i sačekaćemo da odluče. Rekao mi je da će početi štrajk glađu ako se ne prihvati žalba. On nema kuda, ugrožen mu je život”, kazao je Janković.

Istakao je da je njegov branjenik postupao po pravilima struke te je, poštujući Hipokratovu zakletvu, spasao život mladom čovjeku.

“On je veliki stručnjak, a oni zbog čijih izjava je osumnjičen su mnogo kraće u struci i UKC RS. Neosnovano je optužen, a da je to uradio, mogao je ključnog svjedoka pustiti da umre, a ne da ga spasava”, rekao je Janković.

Tužilaštvo tereti Golića za obljubu nad nemoćnim licem, pacijentom (36). Pritvor mu je odredio Osnovni sud u Banjaluci zbog bojazni od uticaja na svjedoke i ponavljanja krivičnog djela.

Prema informacijama iz istrage, Golić je pijan obljubio nemoćnog pacijenta u “šok sobi” i koji se nije mogao braniti jer je bio vezan za krevet. Prema dokumentima iz istrage, pet svjedoka je vidjelo da je pacijenta ljubio i dirao po intimnim dijelovima tijela, a to je, kako se navodi potvrdio i pacijent.

U tužilačkom spisu za određivanje pritvora navodi se da osnovana sumnja da je Golić počinio krivično djelo proizlazi iz izjava 12 svjedoka. “Glas Srpske” prenosi da je pet svjedoka izjavilo da je ljekar pijan u viziti 19. januara ljubio pacijenta u usta te da je to nastavio da radi i pored njihovog prisustva. Svjedoci su, kako se navodi, izjavili da su primijetili kod pacijenta ugrize na vratu i druge tragove koji ukazuju na zlostavljanje.

NN

Danas objavljeno

“Bolje da odem časno i dostojanstveno nego da budem poltron i lomljiv”

M.

Uhapšena još dva muškarca zbog ubistva Đokića

M.

Kod Okučana poginule tri osobe u sudaru

M.

Ostavite komentar