Android Auto konačno i na motociklima - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Android Auto konačno i na motociklima

Pomalo je teško za poverovati, ali tek je ove godine Androi Auto softver stigao u moto industriju – čak 5 godina nakon lansiranja.

Od marta ove godine, dostupan je na Harley-Davidson motociklima, a sada će se naći i na Hondi Gold Win, inače prvom motociklu koji je među opcijama imao i Apple CarPlay program.

Android Auto paket će u vidu ažuriranja biti dostupan za Gold Wind on juna, a omogućiće vlasnicima pametnih telefona da se povežu sa svojom mašinom i tako uživaju u muzici preko motocikla, ali i da primaju poruke i pozive.

Ovo su stvarno dobre vesti, a lepo je videti da je i Harley-Davidson jednom lider u primeni tehnologija. Uz to, na pamet na pada i nekoliko drugih brendova koji bi mogli da imaju koristi od korišćenje Android operativnog sistema.

I ako bi mogli zameriti moto industriji da nije baš brza u praćenju tehnoloških trenova, istina je da kompanije kakve su Apple i Google ne posvećuju previše pažnje radu sa proizvođačima motocikala.

Razlog za to je broj proizvedenih modela, koji se kod proizvođača modela na dva točka ne može uporediti sa brojem proizvedenih automobila.

Izvor: Moto-berza.com

Danas objavljeno

Novi McLaren P1? Ne, čamac od milion dolara

Vanja A

Htio da provoza Bugatti od 5 miliona dolara, ali nije pogledao vremensku prognozu

Vanja A

Stigao je još opakiji Lamborghini Urus S

Vanja A

Ostavite komentar