Android 13 se navodno zove Tiramisu - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Android 13 se navodno zove Tiramisu

Google je dugo za nove verzije Androida koristio nazive na osnovu deserta. U novom izveštaju koji kruži internetom tvrdi se da će se sledeći Android 13 zvati Tiramisu.

Spekulacija o imenu potiče iz komentara na web portalu AOSP Gerrit, gde se vode diskusije o izvornom kodu Androida. Međutim, iako se u komentaru pominje naziv Tiramisu, navodi se da će se to ime koristiti samo interno u Google-u. Za široke narodne mase, sledeći Android zvaće se samo Android 13.

U prošlosti, Google je novim verzijama Androida, davao nazive po imenima deserta. Međutim, sa Androidom 10, to je prestalo. Uprkos tome što nove verzije Android-a za širu javnost ne koriste takva imena, interno svaka verzija Android-a i dalje nosi ime određenog deserta.

Na primer, Android 10 je poznat kao Quince Tart, Android 11 je bio Red Velvet Cake, a Android 12 Snow Cone. Mnogim ljubiteljima Android operativnog sistema nedostaju zvanična imena sa temom deserta.

U prošlosti, viđali smo i povezanost između Google-a i proizvođača slatkiša kako bi pogurali imena sa temom deserta, posebno sa Android 4.4 KitKat. Međutim, ovo će biti već treći Android OS bez javnog naziva, a u ovom trenutku nema jasnih naznaka ni kada bi Android 13 mogao da izađe. U stvari, Google je tek nedavno objavio Android 12 Beta 3.1.

Danas objavljeno

Whatsapp navodno testira veb verifikaciju u dva koraka, pozadinu za ćaskanje za glasovne pozive

Vanja A

Lansiranje Google Pixel 6a i Pixel Watch-a najavljeno za događaj Google I/O 2022 u maju

Vanja A

Predstojeći iMac Pro će imati nadograđeni M1 Max čipset sa 12 CPU

Vanja A

Ostavite komentar