12. Maja 2022.

Android 13 dostupan za javno testiranje, sa novim funkcijama

Big Portal

Sa predstavljanjem novog Material You dizajn jezika, Google je korisnicima omogućio veće nivoe prilagođavanja u okviru Androida 12. Sa najnovijom verzijom mobilnog operativnog sistema Google će korisnicima omogućiti još više opcija za prilagođavanje svojih uređaja.

Na primer, jedna od novih alatki korisniku omogućava da podese drugačiji podrazumevani jezik za sve različite aplikacije na telefonu. Još jedna nova funkcija omogućava da se boja podudara sa više ikonica na početnom ekranu, a ne samo sa Google ikonicama.

Android 13 će imati i novu Wallet aplikaciju, sa opcijom skladištenja ličnih identifikacionih detalja na telefonu. Bezbednost i sigurnost su takođe bili u fokusu Googlea, a kompanija ističe da će Android 13 štititi korisnikovu privatnost tako što će automatski brisati “clipboard” istoriju.

https://twitter.com/Google/status/1524448756602740739

Nakon što je to godinama zapostavljao, Google je odlučio da konačno Android opremi nekim funkcijama koje su specifične za tablete. Tako će Android 13 dobiti nove mogućnosti za multitasking na uređajima sa velikim ekranom, uključujući i ažurirani taskbar i podeljeni pregled (split view).

Pored obnovljenog fokusa na softver, Google razvija i novi tablet. Kompanija je ponudila kratak uvid u Pixel Tablet koji se očekuje tokom 2023. godine.

https://twitter.com/Google/status/1524440268921098243

Za one koji žele da isprobaju Android 13, od danas je dostupna Beta 2. Konačna verzija platforme se očekuje kasnije tokom godine.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare