Android 13 bi mogao označiti kraj tradicionalnih SIM kartica - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Android 13 bi mogao označiti kraj tradicionalnih SIM kartica

Tokom druge polovine godine će zvanično biti dostupan Android 13, koji bi sa sobom mogao doneti zanimljivu promjenu i tradicionalne SIM kartice bi mogao načiniti nepotrebnim.

Iako je eSIM već šest godina deo komercijalno dostupne tehnologije, prihvaćenost ovog standarda nije na visokom nivou. Postoji određeni broj telefona sa podrškom za eSIM, ali gotovo svi ovu funkciju imaju kao dodatak slotu za SIM kartice, što limitira prihvaćenost i upotrebljivost eSIM-a.

Deo problema je i to što ne podržavaju svi provajderi eSIM, mada se dostupnost tehnologije iskristalisala tokom prethodnih godina zbog toga što je Apple prihvatio. Najnovija iPhone 13 serija već podržava eSIM, a sada i Google planira da to učini preko Android 13 platforme.

U okviru Android 13 koda otkrivena je opcija, koja sugeriše da bi Google mogao ponuditi način da se više provajdera konektuje na jedan eSIm, a sve preko sledećeg velikog ažuriranja za Android.

Prema navodima istraživača Mišala Rahmana, otkriveno je više referenci na Android Open Source Project i Android Developers sajtu, koje ukazuju na to da je prihvatanje pomenute opcije na putu.

Pomenuta opcija bi se prvo mogla naći na budućim Pixel uređajima u obliku bete.

B92.

Danas objavljeno

Njemačka kompanija patentirala revolucionarnu bateriju nalik na živi organizam

Vanja A

Samsung Galaxy S23 biće predstavljen početkom 2023.

Vanja A

Microsoft otkriva kada bi se mogao pojaviti GTA VI

Vanja A

Ostavite komentar