Android 12 na Samsung Galaxy S III, može? Može! - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Android 12 na Samsung Galaxy S III, može? Može!

Svi su imali jednu zajedničku stvar: svako ažuriranje je isporučeno na uređaje koje trenutno podržava odgovarajući OEM.

Ali šta se dešava sa mnogo starijim i nepodržanim pametnim telefonima? Da li skupljaju prašinu? Pa, ne baš svi.

Kada je u pitanju razvoj naknadnog tržišta, neki uređaji ne prestaju da nas iznenađuju, kao na primer Samsung Galaxy S III koji nastavlja svoje nasleđe. Samsung je možda odavno proglasio kraj podrške za nadogradnju za ovaj model, ali modding zajednica ga uopšte nije zaboravila. Flagship model iz 2012. je dva puta oživeo u poslednje vreme – prvo uz pomoć Sailfish OS-a zasnovanog na Linuksu, gde je čak dobio i podršku glavnog Linux kernela. Najnoviji je nezvanični LineageOS 19.0 prilagođeni ROM zasnovan na Androidu 12!

Samsung Galaxy S III 3G koji pokreće Exynos 4412 (broj modela GT-I9300) sada može da pokrene Android 12, zahvaljujući XDA developeru html6405. Među stvarima koje rade van kutije, možete videti da mobilni radio, kamera, Wi-Fi, Bluetooth i softverski/hardverski ubrzana reprodukcija videa funkcionišu sasvim dobro. Međutim, mnoge karakteristike specifične za LineageOS nedostaju u ROM-u, ali to je u redu jer smo još uvek u ranim danima i ovi aspekti će vremenom biti ispravljeni na strani izvora.

Nekoliko reči o greškama, jer su, nažalost, prisutne: SIM PIN otključavanje trenutno ne funkcioniše. Kao meru predostrožnosti, prvo morate da onemogućite PIN za SIM na drugom uređaju, inače ćete završiti sa zaključanom SIM karticom. Formatiranje microSD kartice kao prihvatljivog prostora za skladištenje dovodi do pokretanja sistema u trenutnom izdanju. Štaviše, NFC modul Galaxy S III još uvek nije funkcionalan pod ovim ROM-om. Nadamo se da će ovaj programer uskoro rešiti ove probleme.

Ako i dalje koristite Samsung Galaxy S III ili ga imate sakrivenog negde u fioci, ovu verziju morate da isprobate. I naravno javite nam svoje utiske.

Benchmark.

Danas objavljeno

Evropa bi mogla dobiti nove preklopne telefone kompanije Oppo

Vanja A

Signal upozorio korisnike

Vanja A

„Uspavani džin“ Antarktika bi mogao da potopi planetu, čovječanstvu bi bilo bolje da ga ne budi

Vanja A

Ostavite komentar