Android 11 bi konačno mogao omogućiti snimanje videa veličine preko 4GB - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Android 11 bi konačno mogao omogućiti snimanje videa veličine preko 4GB

Zanimljivo je da Android telefoni ne mogu da snimaju video fajlove koji su veći od 4GB. Ovo bi se moglo promijeniti od Android 11 verzije.

Telefoni, koji su sposobni za snimanje 4K videa @30fps su sve češća pojava, a ovo znači i da su ti fajlovi ogromnih veličina. Još više prostora zauzima 4K @60fps, a ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi se u skorijoj budućnosti na tržištu pojavili i prvi uređaji sda mogućnošću dnimanja u 8K.

To znači da će se veličina po minutu snimljenog videa samo povećavati, a u tih 4GB će moći da staje sve manje vremena trajanja videa. Trenutno, snimanje videa se neće zaustaviti ukoliko trenutni fajl koji se kreira dostigne 4GB, a kamera aplikacija će zadržati dodatne fajlove. To znači da se u Gallery aplikaciji mogu naći uskladišteni različiti fajlovi, tokom procesa za koji ste smatrali da je konstantno snimanje, što nije idealno.

Opis u novoj sekciji Android Open Source Projecta sugeriše da će Google omogućiti da Android kreira/kombinuje fajlove koji imaju veličinu preko 4GB u narednoj većoj verziji operativnog sistema. Očekuje se da će to biti Android 11, čija bi se prva beta mogla pojaviti u martu.

Izvor: Benchmark/XDA-developers

Danas objavljeno

Samsungov Tizen OS će uskoro raditi na mnogo više televizora drugih brendova

Vanja A

Četiri rakete Sojuz biće lansirane 2022. godine

Vanja A

Apple macOS Monterey dostupan za preuzimanje

Vanja A

Ostavite komentar