Andrea Trinkijeri tužio Partizan - BIGportal.ba
Košarka Sport

Andrea Trinkijeri tužio Partizan

Italijanski košarkaški stručnjak Andrea Trinkijeri tužio je svoj bivši klub, beogradski Partizan.

Kada je Andrea Trinkijeri došao u Partizan nije postojao navijač crno-belih koji nije bio oduševljen potezom svog kluba.

Trinkijeri je posle uspešne sezone prekinute koronavirusom napustio klub u julu mesecu i odlučio da karijeru nastavi u minhenskom Bajernu.

Kako prenosi Mozzart, Trinkijeri je podneo tužbu protiv Partizana za isplatu razlike u ugovoru koja je nastalala zbog različitog tumačenja preporuke Evrolige (organizatora Evrolige i Evrokupa) da se primanja igrača i članova stručnog štaba u poslednja dva meseca prošle sezone revidiraju s obzirom na to da se nisu igrala takmičenja zbog pandemije korona virusa.

Ali, Trinkijeri se ne zadovoljava time, već u tužbi zahteva i naplatu kompletne aktuelne sezone u kojoj je trener drugog kluba.

Naime, u ugovoru koji su potpisali Trinkijeri i Partizan, u jednoj od stavki stoji i da se klub iz Humske obavezuje da plati i porez u Italiji, čiji je Trinkijeri stanovnik i gde je dužan da plati porez.

Kao i da će, ukoliko Partizan to ne uradi do određenog roka, biti aktivirana potraživanja iz treće godine ugovora, prenosi Sportski Žurnal.

Upravo to se i desilo. Partizan u dogovorenom roku nije platio deo poreza, a samim tim klauzula iz ugovora se automatski aktivirala i crno-beli su u obavezi da isplate Trinkijeriju naknade za ovu i proteklu sezonu.

Danas objavljeno

Stefanos „borba je način života“ Cicipas u četvrtfinalu

Vanja A

Poarijevo izvinjenje pred borbu s Mekgregorom: Moja greška

Vanja A

Zvezda će imati podršku sa tribina u Evropi

Zeljka

Ostavite komentar