Andrea Bočeli nastupio u Toskani bez publike - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Andrea Bočeli nastupio u Toskani bez publike

Slavni italijanski tenor Andrea Bočeli održao je sinoć još jedan koncert bez publike pod sloganom “Čekajući Misteriju ljepote 2021” u amfiteatru “Teatro del silencio”, koji je izgrađen na njegovu inicijativu u rodnom gradnu Lajatiko.

U bajkovitom ambijentu Toskane Bočeli je otvorio mini koncert sa sa Šubertovom dobro poznatom pjesmom za sopran i klavir “Ave Maria”.

Nakon toga slavnom tenoru su se priključili pijanista Karlo Bernini, sopran Alešandra Marianeli i umjetnica Britani O”Konor koja je koreografskom pratnjom zaokružila cijeli događaj.

Bočeli je zajedno sa Marianeli otpjevao ariu iz Pučinijeve opere Boemi, a potom sam izveo po jednu pjesmu italijanskih kompozitora Čeazara Andrea Biksija i Ernesta Di Curtisa.

Za kraj ovog dvadesetominutnog prvorazrednog umjetničkog događaja Bočeli je pjevao italijansku himnu.

Ispred vodećeg tenora današnjice za vrijeme nastupa u polju su bile rasporađene zastave različitih zemalja svijeta kao simbolična poruka ljubavi, nade i podrške za izliječenje oboljelih od Covid 19.

Slavni tenor je izveo 12. aprila Uskršnji koncert iz prazne milanske katedrale Duomo koji je preko YouTube kanala vidjelo oko 24 miliona ljudi.

Nezavisne

Danas objavljeno

Metode za poboljšanje produktivnosti

Vanja A

Ovo je najizazovnija baka na svijetu

Vanja A

Rečenica koju ne bi trebalo da izgovorite jer ćete dobiti neprijatelja

Vanja A

Ostavite komentar