Anderson odgovorio Novaku za napad na ATP - BIGportal.ba
Sport Tenis

Anderson odgovorio Novaku za napad na ATP

Kevin Anderson, naredni protivnik Novaka Đokovića, polako počinje da podiže tenziju uoči meča drugog kola.

Iskusni Južnoafrikanac, koji je od Novaka u finalu 2018. izgubio u tri seta, trenutno je član ATP Saveta igrača.

Posle izjava Novaka Đokovića i saradnika iz PTPA organizacije uoči turnira “da nema dovoljno transparentnosti” u vezi sa 30-godišnjim planom koji ATP priprema, Kevin je rekao da neke stvari moraju da ostanu “poverljive”.

“U pitanju je vrlo delikatan balans, jer ako pogledate svaku organizaciju na svetu, predstavnici pokušavaju da donesu najbolje odluke za širu grupu ljudi. Neke informacije jednostavno ne možete da delite sa čitavom grupom igrača. To ne bi onda funkcionisalo. Tenis u smislu poverljivosti i privatnosti, čini se da ništa ne stoji na tom putu. To je i razlog zašto su pojedine informacije osetljive, jednostavno, ne možete da ih delite sa većom grupom igrača“, kaže Kevin.

On dodaje da se svi koji su sada u Savetu čine sve u interesu tenisa.

Što se mene tiče u smislu toga što sam u Savetu, mogu da kažem da svi mi ulažemo dosta vremena da predstavljeno igrače najbolje što možemo. Mnogo smo pričali o komunikaciji, imate mnogo ljudi na Turu koji su dobrodošli u smisli da razgovaraju i objasne što je moguće više igračima kako stoje stvari. Otuda mislim da nije fer reći kako neme transparentnosti. Neke informacije su privatne i neko drugi će na to gledati sasvim drugačije. Mislim da je bitno da se igrači razumeju. Komunikacija je važna, prvi sam svestan toga i mislim da je to dvosmerna ulica“, zaključio je Anderson.

Danas objavljeno

Srbija srušila Francusku pred četvrtfinale!

Zeljka

Žrijeb određuje rivala Srbije u četvrtfinalu SP

Zeljka

Maljkovićeva na ivici suza: Ova djeca su među osam najboljih na svijetu

Zeljka

Ostavite komentar