Analitičari vjeruju da će ove godine 20% svih telefona iz srednjeg segmenta imati 5G - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Analitičari vjeruju da će ove godine 20% svih telefona iz srednjeg segmenta imati 5G

Zahvaljujući prvenstveno velikoj prihvaćenosti u Kini, 5G revolucija se ubrzano odigrava. Lokalne istraživačke agencije otkrivaju da je pet miliona 5G telefona prodato tokom decembra, a trend rasta prodaje će se dodatno povećati.

Analitičari veruju da će više od 20 procenata telefona u cenovnom rangu ispod 300 dolara imati podršku za 5G brzine. Do 2021. godine će petina svih telefona na svetu podržavati mreže naredne generacije.

Trenutno, u Kini je dostupan veliki broj 5G telefona, ali su mnogi među njima ekskluzivni za to tržište. Telefoni, kao što su Huawei Nova 6, Xiaomi Mi 9 Pro, Vivo NEX 3, Vivo iQOO Pro i Honor V30, imaju 5G verzije koje se iz različitih razloga retko mogu naći na nekinm drugim tržištima van Kine.

Naravno, tu su i Oppo Reno 5G, ZTE Axon 10 Pro 5G, Galaxy S10 5G i OnePlus 7 Pro 5G, koji su dostupni i u Evropi i drugim zemljama koje se pridružuju 5G revoluciji.

Zahvaljujući kompaniji Mediatek i objavi pristupačnog 5G čipseta Dimensity 800, očekuje se da će čak i telefoni iz cenovnog ranga ispod 200 dolara dobiti 5G podršku do kraja 2020. godine.

Izvor: GSMArena/Benchmark

Danas objavljeno

Istraživanje odgovorilo: Ko bolje štiti podatke – Android ili iPhone?

D

Sljedeći nivo: Sprema se savitljivi iPhone

D

Ovu aplikaciju koriste milijarde, a nema ni osnovnu zaštitu korisnika

D

Ostavite komentar