ANA IVANOVIĆ NA WTA TURNIRU U BEOGRADU! Đoković potvrdio, Srbija sprema teniski spektakl! - BIGportal.ba
Sport Tenis

ANA IVANOVIĆ NA WTA TURNIRU U BEOGRADU! Đoković potvrdio, Srbija sprema teniski spektakl!

Poznato je i još detalja i oko ATP i oko WTA turnira

Tenisko proleće stiže u Srbiju – Beograd će biti domaćin čak četiri turnira!

Đorđe Đoković, direktor ATP turnira u Beogradu, objasnio je da je poznata lista učesnika za taj turnir u muškoj konkurenciji, ali i da se uveliko pregovara sa teniserkama koje će učestvovati na WTA turniru.

On je u jednoj reči nagovestio da bismo u Beogradu mogli da vidimo i – Anu Ivanović!

Pre ženskog turnira, igraće se Serbia open u kategoriji ATP 250 i to od 19. do 25. aprila.

“Pored Novaka Đokovića igraće Gael Monfis, Dominik Tim, Aslan Karacev, biće i Filip Krajinović, Laslo Đere, Miomir Kecmanović. Veliki broj igrača iz Top 30 na svetu što je neverovatno za događaj od 250 bodova, jer imamo velikog protivnika Barselonu koja ima turnir serije 500″, počeo je najmlađi od tri brata Đokovića u emisiji “Probudi se” na TV Nova S.

“Imali smo nesreću što je otkazao Borna Ćorić juče i Vavrinka višestruki grend slem šampion. Ova godina je veoma teška za sve, teniseri nemaju slobodu i to izaziva mnogo povreda. U glavnom žrebu je 28 učesnika. Nažalost, nismo u mogućnosti da imamo publiku, situacija je teška, mnogo je zaraženih na dnevnom nivou, sporovodimo sve mere da sačuvamo zdravlje igrača”, objašnjava direktor turnira.

Đorđe Đoković je objasnio da će turnir imati donekle i humanitarni karakter.

“Trudimo se da izvučemo humanitarni karakter iz svakog događaja koji radimo, svakim as servisom će se donirati određena svota novca. Nagradni fond turnira je 650.000 evra, što je veoma visok nivo s ozbirom na dešavanja u svetu. Naš cilj je da turnir postane član 500 kluba, zato smo i birali tu nedelju. Trudimo se i radimo na najvišem nivou da za godinu dana ili dve dođemo do ATP 500 licence. Beograd i Srbija to zaslužuju pored silnih šampiona. To je težak proces, treba se držati visoko iznad standarda. Ove godine nije moguće da turniri dobiju veće licence, želimo da ove godine prevaziđemo sva očekivanja.”

Đoković je potom govorio i o WTA turniru.

“Ponosni smo što smo uspeli da dovedemo i WTA 250 turnir i čelendžer. Veoma smo ponosni na to, ženski tenis je i te kako zaslužio da imamo turnir, kada sve pogledamo kakve smo grend slem šampionke imali, to će nadam se motivisati naše devojke da guraju sve bolje na listi. Rano je da pričamo o igračicama, licencu smo potpisali pre sedam, 10 dana. Moći ćemo da iskoristimo infrastrukturu i želimo da dovedemo naše ambasadorke tenisa.”

U tom trenutku je voditelj Danilo Mašojević rekao:

“Sada kada to kažete pada mi na pamet Ana Ivanović…”, na šta je Đorđe Đoković samo klimnuo glavom

“Da”, bila je jedina reč kojom je Đoković potvrdio da bi nekadašnja grend slem šampionka mogla da se pojavi u Beogradu. WTA turnir u Beogradu počinje 16. maja.

Danas objavljeno

Cicipas dobio rivala – Bautistu Aguta

Vanja A

Popović ukopao “parni valjak” – poraz Partizana na startu

Vanja A

Pešić: Imamo najtežu grupu – niko me nije iznenadio

Vanja A

Ostavite komentar