11. Novembra 2021.

Ana Bekuta se oprostila dirljivim govorom od kolege Marinka Rokvića

Big Portal

Nakon što je Miša Mijatović otkrio tajnu jedne od Marinkovih poslednjih pesama, pevačica Ana Bekuta održala potresan govor.

Kada umre otac, shvatimo da je život vašar u kom se ne snalazimo… Iako sam pozvana kao deo estrade i verovatno bi trebalo da kažem da je pevač, ja bih prvo da kažem da je umro otac. Svojim očima sam godinama gledala njegovu ljubav prema sinovima i zato im je dozvoljeno da budu uplakani“, počela je Ana i nastavila:

“Mi postajemo ponovo deca, bespomoćna, ranjena i očajna. Kao kad smo se prvi put izgubili u nekoj velikoj prodavnici ili na vašaru. Kada umre otac, to je kao da smo u toj prodavnici, izgubljeni, naš otac nas neće uzeti na ramena. Taj put moramo tražiti sami. Umro je i pevač i glas i pesma, ali prvo da kažem – otac. Svojim očima godinama sam gledala kakav otac je bio, zato je dozvoljeno da njegovi sinovi budu uplakana deca. 

Istina je da je strada vrlo često rudnik iz kog izlaze prljavi i umorni, a vaš otac je iz tog rudnika izlazio čistih ruku i čistog obraza. Bio je moj prijatelj i kolega, poznavala sam ga 40 godina i potpuno mi je neprihatljivo da govorim o njemu kao da je otišao. Ako nas sada gleda… Bio je beskrajno lep i šarmantan, duhovit, pun poštovanja prema svakom kolegi i koleginici. Provodili smo vreme u kafani, na cesti, svim zemljama bivše Jugoslavije, u mojoj i njegovoj kući. Mislim da sam ga tokom turneje u Australiji upoznala kao čoveka… O svemu smo pričali, osim o estradi. Ja sam izgubila velikog druga. Marinko je bio jedan od pevača kog su svi smatrali svojim drugom, čak i oni koji ga nikad nisu upoznali”.

Ne postoji čovek koji nije slavio i plakao uz njegove pesme, koji nije oplakao ljubav, dom, mladost, prošlost, uz njegove pesme. Bio je u svakoj kafani, u bezbroz razbijenih čaša… Zato se danas stotine hiljada ljudi osećaju kao da je otišao neko njihov. Taj muzičar koji se nije gurao, koji nije gazio preko mrtvih, koji je živeo sa neverovatnim dostojanstvom“, rekla je, a onda je počela da plače.

Marinko, druže moj… Otišao si prerano i ja ne volim ovu popularnu priču o nebeskoj kafani, u kojoj se skupljaju boemi… Verujem u večnu svetlost, večni mir, večni spokoj i muziku, večnu ljubav… Sigurna sam da si zaslužio svu tu večnost kojoj sada pripadaš. O tebi će svi znati sve kad vide kakvu si decu podigao. Zauvek živiš kroz svoje sinove i pesmu. Voli te tvoja Anuška“, završila je Bekuta.

Lepa Lukić, Beki Bekić, Ana Bekuta, Olivera Kovačević, bili su samo neke javne ličnosti koje su došle da isprate Marinka Rokvića!

 Sahrana će se obaviti danas, 11. novembra u 14.30 u crkvi Sv. Apostola Tome na Novom bežanijskom groblju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare