Amsterdamu dozlogrdili kanabis-turisti, gradonačelnica predlaže zabranu - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Amsterdamu dozlogrdili kanabis-turisti, gradonačelnica predlaže zabranu

Gradonačelnica Amsterdama, ekološkinja Femke Halsema, predložila je da se turistima zabrani posjeta gradskim “kofišopovima” gdje se poslovično prije svega prodaje i konzumira marihuana.

Ona želi da smanji „privlačnost Amsterdama kao odredišta za turizam uz meku drogu“, napisala je u pismu upućenom u petak svom gradskom veću.

„Poslednjih godina videli smo da se potražnja za kanabisom u Amsterdamu izuzetno povećala“, rekla je Halsema u intervjuu za javnu televizijsku stanicu NOS.

„To je uglavnom zbog povećanja broja turista“, dodala je ona i navela da su neki od njih „kanabis-turisti“ koji u Amsterdam dolaze isključivo da bi konzumirali tu drogu.

Ti „kanabis-turisti“ izvor su nevolja za centar grada, rekla je gradonačelnica.

„Amsterdam je međunarodni grad i želimo dobrodošlicu turistima, ali voleli bismo turiste koji dolaze zbog bogatstva grada, njegove lepote, kulturnih institucija“, rekla je ona holandskoj javnoj televiziji.

Po podacima Ministarstva javnog zdravlja, Holandija ima 570 „kofišopova“, a po podacima Amsterdama, u tom gradu ih je 166, ili 30 odsto svih u Holandiji.

Od 1970-ih godina holandska vlada toleriše te radnje koje prodaju kanabis, ali su proizvodnja kanabisa i snabdevanje njime, međutim, ilegalni.

Izvor: N1

Danas objavljeno

De Niro komentarisao vijest da Al Paćino čeka dijete

Zeljka

Džek Nikolson je za ulogu u Betmenu zaradio 15 puta više od glavnog glumca

Zeljka

Šokantna odluka: Škola uklonila Bibliju iz biblioteke zbog “pornografskog sadržaja”

Zeljka

Ostavite komentar