AMS RS: Zbog vrućina putujte rano ujutru ili uveče - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

AMS RS: Zbog vrućina putujte rano ujutru ili uveče

Saobraćaj se na većini puteva u BiH odvija nesmetano, a vozačima se savjetuje da zbog visoke dnevne temperature duža putovanja planiraju rano ujutro ili uveče, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske. Na području opštine Žabar u toku je rekonstrukcija lokalnih puteva, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na regionalnom…

Saobraćaj se na većini puteva u BiH odvija nesmetano, a vozačima se savjetuje da zbog visoke dnevne temperature duža putovanja planiraju rano ujutro ili uveče, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na području opštine Žabar u toku je rekonstrukcija lokalnih puteva, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na regionalnom Obudovac – Lončari.

Saobraćaj je izmijenjen na auto-putu Gradiška – Banjaluka zbog sanacije klizišta, te zbog izgradnje naplatnih stanica “Čatrnja”, “Nova Topola” i “Aleksandrovac”, kao i na dionici magistralnog puta Johovac – Rudanka zbog isključivanja i uključivanja mehanizcije angažovane na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka.

Režim saobraćaja je izmijenjen na magistralnom putu Krupac – Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, zbog izgradnje male hidrocentrale Krupac na rijeci Željeznici.

Saobraćaj je izmijenjen i na regionalnim putnim pravcima Derviši – Klašnice i Obudovac – Lončari gdje je u toku izgradnja pješačkih staza.

Obustava saobraćaja zbog klizišta na snazi je na lokalnom putu Svodna – Brezici na području opštine Novi Grad, dok u mjestu Strike, na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, vozila prolaze naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izgradnje istočnog tranzita u Banjaluci obustavljen je saobraćaj u Krfskoj ulici, na dijelu od Ulice Cara Lazara do Ulice Patrijarha Arsenija Čarnojevića. Izmjene i obustave saobraćaja aktuelne su i u drugim ulicama gdje su u toku radovi.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko – Gunja.

Danas objavljeno

Zapaljena srpska kuća u Mostaru

M.

Automobilom uletio na terasu restorana

M.

“U Poljsku je danas stiglo nekoliko desetina američkih aviona F-15 i F-16”

M.

Ostavite komentar