Ammar Mešić o "Igri prijestola": Sersei je najluđa - BIGportal.ba
Ex Yu Magazin

Ammar Mešić o “Igri prijestola”: Sersei je najluđa

Mladi srpski glumac Ammar Mešić pojavio se u planetarno popularnoj seriji “Igra prijestola”, podijelio nekoliko fotki sa snimanja, mediji su prenijeli vijest koja bi vjerovatno ostala zasuta lajkovima njegovog kruga prijatelja s društvenih mreža, da ne živimo u zemlji u kojoj i dalje ima onih koji će se zapitati: Kako to Ammar, a Srbin? Ammar je odlučio da im odgovori.

“Ne dijelimo ljude, ne pristajemo na to da nas dijele. I lijepo nam je tako, sigurno ljepše nego onima koji se bude i ležu sa mržnjom. Ljepše nego onima koji misle da je mržnja dokaz ljubavi prema svojoj zemlji ili vjeri”, poručio je Ammar Mešić, s kojim razgovaramo nakon što se čitava ta situacija malo stišala.

Da li te stvarno pogađaju takvi komentari? Zašto si imao potrebu da reaguješ?

– Ne mogu da kažem ni da me pogađaju ni da me ne pogađaju. Svjestan sam toga gdje živimo, ne samo u Srbiji, i u BiH i u hrvatskoj je to delikatna tema. I kad sam pročitao te negativne komentare u kojima se pitaju kako Ammar može da bude Srbin, bio sam u fazonu: naravno da može, a sad ću da ti pokažem i kako može… Ne da se nešto pravdam, već više iz nekog revolta prema ljudima koji tako gledaju na stvari. Da, ja jesam Ammar. I da, ja jesam Srbin. Iskreno, nisam mislio da će to toliko da odjekne, jer ja nisam nešto poznat, niti vilenim u oblacima, ali tako se dogodilo i meni je čak i drago, jer sam poslije toga dobio mnogo pozitivnih komentara iz cijelog regiona.

Ammar Mešić na snimanju Igre prijestola Foto: Privatna arhiva / Noizz.rs

Dosta radiš, gledamo te u serijama, prepoznajemo u reklamama… Jesi li nekad imao problema u karijeri zbog imena?

– Nikad u životu. Specifično mi je ime, posebno što je sa dva “m”, zbog čega ljudi često misle da sam iz Španije ili Italije. Onda ja kažem da je arapsko, da su moji roditelji nakon što su pogledali film “Pod zastavom Muhammeda” odlučili da će im se sin zvati Ammar i tako sam dobio ime. U poslu se nikad nije dešavalo da me ne pozovu na kasting zato što sam islamske vjeroispovesti, ali to je umjetnost, tu nije bitno kako se zoveš već da li si talentovan i da li im odgovaraš za određenu ulogu.

Kako si uopšte došao do “Igre prijestola”? Cijela priča i jeste tako odjeknula jer je u pitanju serija koja je postala planetarni fenomen, zvuči kao velika stvar pojaviti se tu…

– Da, s tim što su neki mediji to prenijeli kao da sam imao ne znam kakvu ulogu… Ja jesam bio dio te ekipe, ali zapravo nisam uradio ništa veliko. Slike sam objavio više da bih podijelio svoje iskustvo, da sam bio tu, da sam upoznao te ljude… I zbog svog CV-ja sutra, da se vidi da znam kako te ogromne produkcije kao što je HBO funkcionišu. Na Sarajevo film festivalu upoznao sam ženu koja je kasting agent i ona mi je poslije nekog vremena javila da ima kasting za “Igru prijestola”, tražila je da joj pošaljem moje fotografije, oni su odobrili i već za dva-tri dana sam putovao za Dubrovnik. I to je to. Bio sam među Vrapcima, koji hodaju bosi, hrane se samo vodom i hljebom, nemaju seks i bore se protiv razvrata. Čak je trebalo da imam dvije replike. Reditelj je stajao pored mene i tražio je momka sa zelenim očima. Treptao sam svom snagom (smijeh). On me je primijetio i stavio me u prvi plan. Trebalo je da dok Sersei prolazi, ja gledam direktno u kameru i ne trepćem, a kad prođe pored mene da kažem: Kurvo! Ja sam to uradio i, eto, tako je izgledala ta saradnja. Nije to bila neka uloga, ali mi je bila čast što sam i minimalno bio dio toga, taj set i cijela ta njihova organizacija je posebno iskustvo, stvarno su kao švajcarski sat.

Igra prijestola iz prvog reda Foto: Ammar Mešić / Noizz.rs

Ko ti je od glumaca ostavio najjači utisak?

– Definitivno Sersei, glavna kraljica. Toliko je privlačno opičena žena, sva je luda, glasno se smije, grokće dok se smije, opuštena je do maksimuma. Glavni glumci imaju svoje obezbjeđenje, ali su se potpuno normalno kretali među nama. Ipak, nismo smjeli da se slikamo s njima, posebno ne u kostimima, tako da sam napravio samo onih nekoliko fotografija.

Igra prijestola iza scene Foto: Ammar Mešić / Noizz.rs

Kakva je atmosfera iza scene? Kako se ponaša ta glavna ekipa?

– Kao što i mi ovdje učimo, privatan odnos ne smije da utiče na posao. Ali onog momenta kad se ugase kamere, oni kreću da se zezaju. Non-stop su se smijali, i baš se vidjelo da uživaju u tome što rade i da je za njih “Igra prijestola” i zabava. Uostalom, to se može vidjeti i po njihovim Instagram profilima.

Gledaš li aktuelnu, osmu sezonu? Čujemo sve više komentara kako su autori Igre prijestola na samom kraju uprskali… Šta ti misliš?

– Što se tiče nove sezone i novih epizoda, podijeljena su mi osjećanja. S jedne strane mi je žao što se završava, pa mi je žao da kažem par loših riječi, ali što da ne? Iskreno, nisam oduševljen posljednjom sezonom. Ima par odličnih scena, ali po mom skromnom mišljenju mislim da su razvukli sezonu. U par epizoda se otprilike ništa ne dešava, dok u pretposljednjoj epizodi pobiju sve. Nisam očekivao takav završetak. Baš sam sa kolegama pričao i bili smo u fazonu “trebalo je da sačekaju da Martin napiše ostatak knjiga pa da snime po tome”. Ovako su nekako ubili ono što je bila Igra prijestola prethodnih sezona. Previše je predvidivo. Ali svakako ostaje da pogledamo još zadnju epizodu.

Da li je tebi učešće u jednom takvom projektu otvorilo neka vrata?

– Zasad ne, ali ne bih ni volio da budem “dečko koji se pojavio u Igri prijestola”, isto kao što ne želim da ostanem poznat kao dečko iz reklama, pošto snimam zaista mnogo reklama. Jednostavno ne želim da budem okarakterisan kao takav glumac. Volio bih da mi se pruži šansa da radim, pa ako nisam dobar – nisam dobar, ali ako jesam, dobiću ulogu i posvetiću joj se. Velikih želja nemam, ali bih volio da radim s rediteljima kakvi su Dragan Bjelogrlić, Dino Mustafić, Kokan Mladenović i Goran Marković. To su osobe sa kojima bih zaista volio da imam bar jedan projekat.

Postoji li neka uloga koju sanjaš?

– Ne, o tome uopšte ne razmišljam na taj način. Volio bih da igram sve, ne znam još šta mi najbolje ide. Evo sad u junu treba da snimam jedan kratki film u kojem ću igrati gluvog momka i to mi je baš izazov. Volio bih da igram što više uloga zbog kojih ću morati da učim o drugim ljudima i da mi svaka donese nešto novo.

Na čemu još trenutno radiš?

– Igram u “Pogrešnom čovjeku”, i to je od serija trenutno. Igrao sam u prvoj sezoni “Vojne akademije”, igrao sam u novim “Otvorenim vratima”… Što se tiče pozorišta, trenutno igram u Madlenianumu u predstavama “Prisutnost” i “Slučajevi”, i, naravno, dječije predstave u Akademiji 28, Dečijem kulturnom centru, Centru za kulturu Vlada Divljan, s trupom Čarapa… Obožavam da radim za djecu.

 

Izvor: Noizz.rs

Danas objavljeno

Oboren dosadašnji rekord “Potere”

Vanja A

Kako je izgledao Željko Joksimović kao dječak?

Vanja A

Fil Kolins i Genesis zaradili 300 miliona dolara

Vanja A

Ostavite komentar