Amfilohije: Ne pretite da ćete rušiti i odlaziti u šume, svi rušitelji su otišli u nepovrat - BIGportal.ba
Region Vijesti

Amfilohije: Ne pretite da ćete rušiti i odlaziti u šume, svi rušitelji su otišli u nepovrat

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je onima koji su do sada vladali da ne prete da će da ruše i odlaze u šume, jer su svi rušitelji otišli u nepovrat.

Amfilohije se pomolio “da im Bog vrati razum”, te ponovio da neće odustati da bude obnovljena svetinja na Lovćenu i da bude izgrađen hram Svete Trojice iznad Cetinjskog manastira, preose Vijesti.

“Crkva Božja je stradala kroz vjekove, strada i danas. Sami znate kakvo je gonjenje crkve bilo u ono vrijeme, kada su vladali bezbožnici, koji su rušili i odgonili narod od crkve”, rekao je Amfilohije.

Milo Đukanović poručio je pre neki dan da neće podneti ostavku na mesto predsednika Crne Gore kao i da nema razloga da u toj državi ne dođe do promene vlasti.

“Za Crnu Goru ćemo se boriti ne samo u parlamentu nego i u šumi ako bude trebalo”, kazao je Đukanović, prenele su podgoričke Vijesti.

Amfilohije je to ocenio kao “bezumlje”.

“Sa jedne strane to svjedoči da je u njihovoj svijesti prisutno da bez crkve, Hristove, pravoslavne crkve nema opstanka ovoj državi, ovom narodu. Samo što nijesu shvatili da treba da se vrate toj crkvi, Božjoj, pravoj istinskoj, da bi mogli da nastave ono djelo koje su ovdje obavljali svi sveti Božji ljudi od Svetog Jovana Vladimira, redom preko Vojislavljevića, Nemanjića, Balšića, preko Crnojevića, Petrovića sve do naših vremana. Tim putem su hodili, pripadali su Crkvi Božjoj, svetoj apostolskoj koju mi ispovijedamo i zato su ostali vjerni Hristovi svjedoci, neuništivi”, poručio je Amfilohije na slavi Manastira Podlastva kod Budve.

Danas objavljeno

Poslanici nisu potvrdili povredu vitalnog interesa RS

M.

Tuga u Brčkom: Ukopano sedam žrtava požara

M.

Težak udes kod Doboja

M.

Ostavite komentar