Amfilohije: Desio se narod - BIGportal.ba
Region Vijesti

Amfilohije: Desio se narod

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije je sinoć u Podgorici pozvao da “oganj obasja one koji donose bratoubilačke zakone i da ih prosvetli”

“Oni koji su na vlasti su uništili ćirilicu, Oktoih obodski, a s čim će da idu u Evropu”, zapitao je Amfilohije. Evropa, kako je kazao, “ima zemaljskih bogatstava, ali nema bogatstva duše”.

“Mi ćemo joj doneti bogatstvo duše”, kazao je Amfilohije.

On je pitao i na čemu se gradi “Večna Crna Gora”.

“Da je večna Crna Gora”, kazao je Amfilohije i pitao “ako ubijaš ono što je večno a to je Bog i crkva, na čemu se gradi večna Crna Gora”.

Mitropolit MCP je pozvao da “oganj obasja one koji donose bratoubilačke zakone i da ih prosvetli”.

Pre njegovog obraćanja vernicima sa bine je emitovan spot uz pjesmu “Ne damo svetinje”.

“Posle 2.000 godina oganj se rasplamsao, oganj božje ljubavi u našoj Crnoj Gori, oganj, badnjaka, i vere. Ovo što se događa je jedno od najznačajnih čuda Svetog Vasilija Ostroškog i Svetog Petra Cetinjskog. Desio se narod”, kazao je Amfilohije.

On je kazao da je kada je došao u Crnu Goru našao svega desetak mladih sveštenika a sada su tu, kako je dodao, stotine sveštenika, monaha i monahinja, obnovljeni manastiri i svetinje.

“Sve je bilo zagađeno i đubre je bilo do kolena a sada su tamo monasi i monahinje ugradile svoju mladost u obnavljanje tih manastira. Sveti oganj zapaljen ovde bio je prisutan, samo je trebalo da se skine prašina sa ognja, i ovih 30 godina on je skinut i oganj je zaplamsao i gori širom Crne Gore”, kazao je mitropolit MCP.

On je poručio da nema partije i vlasti koja bi mogla da sabere ovoliko naroda kao što je, kako je kazao, ovaj plamen širom Crne Gore.

“Nema naroda kao što ga ima u Crna Gora to je čudo božje progovorilo kroz narod u Crnoj Gori. Ovde crkva postoji od cara Konstantina od Justinijana”, kazao je Amfilohije.

Vernici i sveštenstvo Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) badnjake su u Podgorici naložili istred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja.

Izvor: RTCG

Danas objavljeno

Izbori u Brazilu: Bolsonaro ili Lula?

M.

Opšti izbori u BiH

M.

Crna Gora: Uhapšen direktor Uprave prihoda i carina

M.

Ostavite komentar