Amfilohije: Bezakonje proglašeno za zakon i to u ime naroda - BIGportal.ba
Region Vijesti

Amfilohije: Bezakonje proglašeno za zakon i to u ime naroda

Mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije pozvao je građane da ne glasaju one koji podržavaju Zakon o slobodi veroispovesti.

“I mi smo to dočekali ovde u Crnoj Gori da je bezakonje proglašeno za zakon, i to u ime naroda”, rekao je mitropolit sinoć u Risnu gde je predvodio litiju zbog Zakona o slobodi veroispovesti.

Upitao je koji narod glasa za nekoga “koji bezakonje proglašava za zakon”.

“Ja verujem dokle se ne skine to bezakonje, da nećete naći ni jednog ni Bokelja, ni Crnogorca, ni Brđanina koji će glasati za takvo bezakonje i za one koji takvo bezakonje otimanja svetinja ustoličuju prvi put u istoriji Crne Gore”, rekao je Amfilohije.

Kazao je da se vlast bira da bi držala zakon, da bio donosila prave i istinske zakone, “da čuva narodnu dušu, da neguje u narodu zajedništvo i ljubav, a ne da deli narod, da ga zavađa”, rekao je on.

Dodao je da su “duhovni potomci onih koji su gradili budućnost na bratomržnji i bogomržnji” sve što je tada sagrađeno razorili i opljačkali, a sada je još “preostalo da crkve Božije zauzmu i opljačkaju”, rekao je on.

Naglasio je da su litije u Crnoj Gori isceljenje od mržnje, deoba i podela, “od svega što je trovalo naš narod”.

B92

Danas objavljeno

Osumnjičeni za otmicu Stevanovića sprovedeni u Tužilaštvo

M.

Uragan hara Italijom; bujice ruše sve pred sobom, beživotno tijelo nađeno u grmlju

M.

Birajte alternativne pravce: Velike gužve na zapadnom tranzitu u Banjaluci

M.

Ostavite komentar