13. Oktobra 2022.

Amerikanka u ruskom zatvoru: “Postoje bojazni”

Big Portal

Grajner je osuđena za krijumčarenje opojnih sredstava i, uprkos velikim naporima američkih diplomata, ruske vlast nisu posustale u svojim namerama.

Izvori bliski poznatoj košarkašici navode da se SAD i dalje nadaju da će uspeti da je oslobode, kao i da Amerikanka novonastale okolnosti ne podnosi najbolje.

“U poslednje vreme nije bila u tako dobrom stanju u kojem sam ranije mogao da je zateknem. Dozvoljen joj je jedan sat boravka u dvorištu dnevno, koristi ga za šetnju. Ostatak vremena provodi u ćeliji sa još dve zatvorenice i spava na posebno napravljenom krevetu”, izjavio je advokat Aleksandar Bojkov.

Odbrana Grajner se žalila na ovu presodu i za 25. oktobar je zakazano novo ročište u ovom slučaju.

“Postoje bojazni da će Britni biti prebačena u zatvor sa mizernim uslovima. Nadamo se da će tokom žalbenog procesa kazna biti umanjena jer osoba sa olakšavajućim okolnostima poput Britni Grajner nikako ne bi smela da dobije takvu kaznu”, objasnio je advokat.

Bojkov je izjavio da je Grajner od februara samo dvaput mogla putem telefona da razgovara sa svojom suprugom Šerel i da je drugi razgovor bio naročito uznemirujući, tako da je Šerel plakala dva dana posle toga.

https://twitter.com/doloresalozano/status/1578087409866219520?s=20&t=YuXcrX0yKU-GcKawIWrFKQ

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare