Amerikanka otpjevala Bajagin hit "Od kada tebe volim" - BIGportal.ba
Ex Yu

Amerikanka otpjevala Bajagin hit “Od kada tebe volim”

“Od kada tebe volim” je Bajagina intimna balada, objavljena na albumu “Prodavnica tajni” 1988. godine

Kimberli Taunsend, njujorška kantautorka, obradila je stari hit Bajage i “Instruktora”, baladu “Od kada tebe volim”, otpjevavši je na srpskom jeziku.

Vrijeme bez živih nastupa, u doba pandemije korone, Kimberli provodi sprovodeći kampanju “52 sedmice – 52 obrade”, tokom koje svakog petka na svom “Jutjub” kanalu objavljuje video sa novom pjesmom drugih autora.

Prošlog petka objavila je video sa obradom pjesme “Od kada tebe volim” Bajage i “Instruktora”, na srpskom jeziku i uz pratnju akustične gitare. Tako se Bajaga na kanalu mlade njujorške muzičarke našao u odabranom društvu velikana popularne muzike, kakvi su “Bitlsi”, Elvis, Bob Dilan, Džoni Keš, Sajmon i Garfankl i “Rejdiohed”, čije pesme je Taunsendova takođe obradila.

Kimberli je svoj prvi album sa autorskom muzikom objavila početkom prošle godine, a pratili su ga hvalospevi kritike na račun njenog pjevanja i kompozitorskog rada. Specijalizovani portal “Rivju” nazvao ju je “budućnošću folk muzike”.

“Od kada tebe volim” je Bajagina intimna balada, objavljena na albumu “Prodavnica tajni” 1988. godine. Pod navalom serije Bajaginih hitova u tom periodu, pomalo je ostala u nezasluženoj senci, a svoj drugi život je dobila kada ju je, na svoj način, otpjevala Divna Ljubojević.

(Telegraf.rs)

Danas objavljeno

Branka Katić u SMJELOJ KOMBINACIJI, a Lena Kovačević ponijela OVAJ TREND!

Zeljka

Ivana Selakov otkrila nepoznat detalj o saradnji sa Cecom: Jednu stvar nikada neće moći da zaboravi

Zeljka

Vanvremensko crno odijelo: Jelena Tomašević zablistala na konferenciji

Zeljka

Ostavite komentar