Amerikanci zabranjuju kineske društvene mreže - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Amerikanci zabranjuju kineske društvene mreže

Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Majk Pompeo je u intervjuu za “Fox news” izjavio da ova zemlja razmatra da zabrani kineske društvene mreže, uključujući i TikTok.

Američki zakonodavci izrazili su zabrinutost u pogledu nacionalne bezbjednosti zemlje zbog korišćenja TikTok-a i politike o zaštiti podataka korisnika ove društvene mreže.

Oni strahuju da bi kineski zakoni od domaćih kompanija mogli da zahtijevaju da sarađaju sa obavještajnim službama koje kontroliše kineska Komunistička partija.

Pompeov komentar uslijedio je nakon zaoštravanja tenzija između Kine i SAD zbog odgovora na pandemiju korona virusa, kineskih poteza u Hongkongu, kao i trgovinskog rata dugog skoro dvije godine.

Osnivači TikToka, koji nije dostupan u Kini, težili su da se distanciraju od svojih korena kako bi se aplikacija dopala publici širom svijeta.

Ona je od nedavno zabranjena u Indiji, zajedno sa još 58 aplikacija, usljed pograničnih sukoba između ove dvije zemlje. TikTok će prestati da se koristi i u Hongkongu za nekoliko dana, nakon što je Kina usvojila novi zakon o nacionalnoj bezbjednosti u ovom poluautonomnom gradu.

Nezavisne

Danas objavljeno

Huawei nagovještava zanimljiv pametni sat

Zeljka

Nove funkcije stižu na telefone, satove i automobile sa Google softverom

Zeljka

Trikovi kojima Apple podiže cijenu novog iPhone

Vanja A

Ostavite komentar