Amerikanci ostaju bez još jednog Fiatovog modela - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Amerikanci ostaju bez još jednog Fiatovog modela

Fiat 500X biće povučen sa sjevernoameričkog tržišta.

Na Salonu automobila u Los Anđelesu, Fiat je najavio da će dovesti električni 500e u Severnu Ameriku 2024. godine, ne pominjući uopšte krosover 500X koji je trenutno jedini model italijanskog brenda dostupan kupcima u SAD.

Sada smo saznali da će potkompaktni krosover biti povučen iz SAD na kraju životnog ciklusa trenutne generacije, uprkos činjenici da će Evropa dobiti novu.

Foto: Fiat promo

Ovu vest je potvrdio izvršni direktor Fiata, Olivije Fransoa. Govoreći za Motor Trend o budućnosti Fiata 500X, Fransoa je jasno rekao da ga neće zameniti kada jednom prestane da se proizvodi, ne ostavljajući prostora za spekulacije.

Inače, spekuliše se da će sledeća generacija modela 500X stići u Evropu do 2025. godine sa elektrifikovanim pogonima, više tehnologije, novom mehaničkom platformom i većim spoljnim dimenzijama, koje će ga uvesti u segment kompaktnog SUV-a.

Iako bi prelazak u viši segment mogao da ga učini privlačnijim američkim kupcima, Fiat je odlučio da novi 500X ne ponudi u SAD.

Nije poznato do kada će tačno aktuelni model biti ukinut na američkom tržištu, ali pretpostavljamo da neće još dugo opstati.

Foto: Fiat promo

Fransoa je takođe otkrio da će električni Fiat 500e u 2024. biti jedini model italijanskog brenda u SAD, za razliku od Evrope koja će dobiti bogatiju ponudu EV malih i kompaktnih modela.

“Imamo jasan plan da ne nudimo ništa (u SAD) osim modela 500”, kazao je on priznajući da je “to jedan model Fiata koji ljudi (u SAD) vole”.

B92.

Danas objavljeno

Kupite jedan Jaguar – drugi dobijate besplatno

V.R.

Mercedes prvi u Njemačkoj smije i bez vozača

V.R.

Volvo najavio mali SUV model

V.R.

Ostavite komentar