Amerikanci opet nisu izdali vize Rusima: Rat vizama se nastavlja - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Amerikanci opet nisu izdali vize Rusima: Rat vizama se nastavlja

Američke vlasti nisu izdale vize delegaciji Saveznog trezora Rusije i diplomati Olegu Maljginovu, saopštila je ruska ambasada u Vašingtonu.

U saopštenju se precizira da je delegacija Trezora trebalo da stigne u američku prestonicu 3. decembra kako bi učestvovala na Konferenciji Međunarodnog instituta za regulisanje revizorske profesije.

“Stejt department takođe je sprečio posetu direktora Odeljenja za rad sa sunarodnicima u inostranstvu Ministarstva spoljnih poslova Rusije Olega Maljginova Omladinskom forumu u Njujorku, koji je održan od 28. do 29. novembra 2019. godine”, dodala je ambasada.

Diplomate su optužile američke vlasti da kontinuirano ograničavaju ulazak ruskih zvaničnika i ometaju “najvažnije pregovaračke formate”.

“Na sajtu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Moskvi i dalje stoji obaveštenje kojim se krivica za pokretanje ’viznog rata‘ prebacuje na Rusiju. Nije bilo nikakvog razloga za takve lažne napade na nas. Amerikanci su ponovo, po ko zna koji put, sve preokrenuli naglavačke”, naglašava diplomatska misija, aprenosi Sputnjik.

Podsetimo, pre ovog slučaja SAD nisu izdale vize svim članovima ruske delegacije koji su trebali da prisustvuju velikom zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

B92

Danas objavljeno

“Jedan od šest Bajdenovih prioriteta je ZAPADNI BALKAN”

D V

Razgovarali Bajden i Putin: “Normalizacija veza u interesima obe države”

D V

Entoni Blinken novi državni sekretar SAD

D V

Ostavite komentar