"Amerikanci insistiraju na ukidanju taksi - hitno" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Amerikanci insistiraju na ukidanju taksi – hitno”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji a nakon toga sastao se sa Ričardom Grenelom.

Nakon sastanka danas popodne, odmah po dolasku u Minhen, sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom, Vučić je odgovarao na pitanja novinara.

“Amerikanci veoma čvrsto i tvrdo insistiraju na ukidanju taksi, odmah – dakle hitno, i da se nastave razgovori između nas i Prištine”, rekao je Vučić.

On je rekao da ljudi u Srbiji znaju, i neće da ponavlja da “za nas nema lakih razgovora”, ali je i veoma zadovoljan jer je Grenel prostupio čvrsto u ukidanju taksi.

Kada su u pitanju pregovori sa Prištinom on je rekao da sve zavisi od ukidanja taksi.

“Sa njima smo sedeli na raznim mestima, ali formalni pregovori zavise od ukidanja taksi”, rekao je Vučić i dodao da to nema nikakve veze sa izbornom kampanjom.

“Moija ideja je da kad idete u BiH, Crnu Goru, Severnu Makedonij i Albaniju da nemate granice, ali za to je potrebna politička stabilnost”, kaže Vučić i dodaje da je zabrinut za situaciju u Bosni i Hercegovini.

Kada je u pitanju kritika mini Šengena Aljbina Kurija, Vučić kaže da “gospodin Kurti ne poznaje dovoljno ni istoriju sospvenog naroda ni istoriju regiona” i dodaje da se iza njegove ideje ne krije ideja o Četvrtoj Jugoslaviji, kako je Kurti naveo, već bolji standard za sve.

“Kao da člitaju Zonu sumaraka ili Treće oko, oni imaju zavereničke ideje, ali iza moje ideje krije se bolji životni standard za Srbe i Albance i ne smeta mi da Albanci uživaju blagodeti mini Šengena”, rekao je i zaključio da je mir najbitniji.

B92

Danas objavljeno

Vlasti SAD blokirale 30 veb sajtova

M.

“Nismo to od njih očekivali. To je akt nacizma”

M.

Da li je to hrvatski ministar rekao da EU za Srbiju ima još jedan uslov?

M.

Ostavite komentar