Amerikanac udomljava pse koje niko ne želi, ali i druge životinje poput zečeva i patki - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Amerikanac udomljava pse koje niko ne želi, ali i druge životinje poput zečeva i patki

Nakon što je prije sedam godine ostao bez svog voljenog psa Wolfganga, Steve Greig iz Denvera počeo je spašavati i udomljavati starije pse pružajući im dobar dom u posljednjim godinama života.

Fotografije svoje “pseće zajednice” počeo je objavljivati na Instagramu, a broj pratilaca rastao je iz dana u dan. Steve na ovoj društvenoj mreži trenutno ima više od 894 hiljade pratilaca, a svima je zanimljivo je da je, osim pasa, udomio i svinju, dva zeca, dvije patke, četiri kokoši, dvije mačke i ćurku koja ima 20 kg.

Svoju inspirativnu i velikodušnu priču Steve je podijelio u knjizi “Jedan jedini Wolfgang”, prenosi Reader’s Digest.

Kada je njegov pas Wolfgang uginuo, Steve je želio uraditi nešto dobro pa je otišao u azil u i udomio jednog psa. Njegova zajednica ubrzo se proširila, a Steve je počeo objavljivati fotografije pokazujući kako izgleda njegova svakodnevnica sa životinjama.

“Ja sam posljednja osoba za koju biste očekivali da postigne uspjeh na društvenim mrežama. Sve je bilo spontano, reakcije su bile pozitivne. Nisam namještao fotografije, svaki dan je drugačije kada imate toliko ljubimaca. Ponekad dođem u dnevni boravak i vidim da kokoš sjedi na psu pa to fotografišem”, rekao je.

https://www.instagram.com/p/B5G-WNrA-is/?utm_source=ig_web_copy_link

Njegova priča inspirisala je i druge ljude da počnu udomljavati starije pse, a njegova popularnost dovela je do toga da Steve napiše knjigu u kojoj govori o tome da treba vrednovati stare stvari, a ne samo tražiti nešto novo.

Životinje koje žive u Gregovoj maloj zajednici imaju dvije prostorije u kući u kojima borave dok je on na poslu.

“Ljudi se uglavom čude i ne mogu vjerovati koliko životinja imam u kući. Svi osim ćurke su u kući, ali ja sam zaista uredna osoba i sve imam pod kontrolom”, kaže Steve koji priznaje da ne bi mogao funkcionisati bez pomoći spremačice.

Izvor. Klix

Danas objavljeno

Preminuo legendarni tvorac parfema Pako Raban

Vanja A

Zelenilo u gradovima – za duži i kvalitetniji život stanovnika

Zeljka

Iznenadna smrt mrmota Freda pokvarila Dan mrmota žiteljima Kvebeka

Zeljka

Ostavite komentar