14. Maja 2020.

Amerikanac ponovo napao Đokovića: Naravno, ovo je glupost

Big Portal

Poznati američki novinar prokomentarisao je novi Instagram lajv Novaka u kojem je pričao sa “persijskim bratom” Šervinom Džafarijehom.

Radi se o dobro poznatom iranskom nutricionisti kojeg je Rotenberg već kritikovao smatrajući da je “prevarant”.

“Đoković je novi lajv s ovim čovekom krenuo rekavši: ‘Mi ništa ne propovedamo. Svako ima pravo i slobodu da prati ono što želi. Poštujte moju odluku da radim ovo, imam najbolju nameru’“, napisao je Rotenbrg na Tviteru i dodao:

“Naravno, ovo je glupost. Suština ovih sesija koje on drži sa ovim tipom jeste da one treba da budu obrazovane, naučne i informativne. Đoković ne može da se oslobodi odgovornosti koju nosi njegova platforma i sadržaj koji postavlja na istu”.

Jedan od navijača odgovorio je Amerikancu napisavši mu:

“Zar nemaš ništa pametnije da radiš? Voleo bih kada biste ti i Novak odradili jedan Instagram lajv kako bi mu objasnio svoju mržnju”.

Na ovo mu je Rotenberg odgovorio:

“I da budem jasan, Đoković je deo glasne grupe naučnih skeptika koji ima trenutak u ovom već opasnom, zbunjujućem vremenu”.

Novak je u lajvu, između ostalog, rekao:

Večeras idemo duboko u temu nutricionizma. Pričamo o alkalizaciji, Ph vednosti, inflamaciji, šta je izaziva i kako je se prirodno oslobađamo, da li bi trebalo reagovati… Pričamo o proteinima, dijetama, ugljenim hidratima i mastima, metaboličkim procesima, suplementaciji, drugačijoj klimi i kako to utiče na nutricionizam. Sportska ishrana je naša tema takođe. O tome sam pisao i u knjizi koju sam objavio 2013. Mnogo se promenilo od tada, a Šervin i ja ćemo vam podeliti neka naša nova saznanja iskustva koja mogu da budu korisna za vaše zdravlje”.

On se na ovo nadovezao rekavši kako ne provode ništa i da sve radi iz najbolje namere, na šta mu je Rotenberg odgovorio u pomenutim tvitovima.

https://twitter.com/BenRothenberg/status/1260625368811212804

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare