"Amerika pokušava da započne rat" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Amerika pokušava da započne rat”

Ambasador Venecuele pri UN Samuel Monkada optužio je administraciju Donalda Trampa za sabotiranje pregovora vlade venecuelanskog predsednika i opozicije. On je naveo i da Vašington pokušava da započne rat. Na konferenciji za medije u sedištu UN u Njujorku, Monkada je naveo da je Trampova administracija najviše rasistička vlast u istoriji…

Ambasador Venecuele pri UN Samuel Monkada optužio je administraciju Donalda Trampa za sabotiranje pregovora vlade venecuelanskog predsednika i opozicije.

On je naveo i da Vašington pokušava da započne rat.

Na konferenciji za medije u sedištu UN u Njujorku, Monkada je naveo da je Trampova administracija najviše rasistička vlast u istoriji Zapadne hemisfere i optužio je da “pokušava da isfabrikuje rat protiv Venecuele”.

Monkada je rekao da se to jasno vidi iz izjave Trampovog savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona da SAD “ne veruju u dijalog, već u akciju” i da “Maduro mora da ode”.

Dodao je da SAD “sabotiraju razgovore među Venecuelancima”.

Tenzije u odnosima Vašingtona i Karakasa dodatno su eskalirale pošto su SAD sinoć zamrzle svu imovinu venecuelanske vlade. Venecuela je danas saopštila da ta odluka predstavlja pretnju svetskom poretku i zatražila od Saveta bezbednosti UN da hitno istraži “opasne” akcije SAD.

Danas objavljeno

Potres kod Siska magnitude 3,5

V.R.

Francuska: Moguće uvođenje i trećeg lokdauna

V.R.

Vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata odobrila otvaranje ambasade u Tel Avivu

V.R.

Ostavite komentar