Amerika otpušta 182 službenika diplomatskih misija u Rusiji - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Amerika otpušta 182 službenika diplomatskih misija u Rusiji

Zbog zabrane zapošljavanja stranih radnika, Sjedinjene Američke Države primorane su da otpuste 182 lokalna službenika američkih diplomatskih misija.

“Te neugodne mere ozbiljno će se odraziti na rad naših misija, što potencijalno uključuje i bezbednost naših službenika, kao i mogućnosti za diplomatske kontakte sa ruskim vlastima”, rekao je šef američke diplomatije.

Uprkos ograničenjima, Vašington teži predvidljivim i stabilnim odnosima sa Moskvom, poručio je Blinken. “Iako žalimo zbog postupaka vlade Rusije koji su nas primorali da smanjimo naše usluge i operacije, SAD nastavljaju da teže predvidljivim i stabilnim odnosima sa Rusijom”, rekao je Blinken, prenela je pres-služba Stejt departmenta. Podsetimo, kao odgovor na sankcije Rusija je unela SAD na spisak neprijateljskih zemalja i zabranila američkim diplomatskim predstavništvima zapošljavanje Rusa i građana trećih zemalja. Do 1. avgusta ambasada SAD u Rusiji bi trebalo da uskladi broj svog osoblja sa novim zahtevima. Kako je rekao ambasador SAD u Rusiji Džon Salivan američka ambasada od 1. avgusta neće moći da pruža konzularne usluge u punom obimu zbog zahteva ruske strane.

Danas objavljeno

“Crni” ili “istorijski” dan? Referendum prelomio – dok drugi i dalje raspravljaju, oni su odlučno rekli “Da”

M.

Talibanska vjerska policija odlučila: Još jedna zabrana stupa na snagu

M.

SPD i CDU/CSU vode tjesnu borbu za prvo mjesto

M.

Ostavite komentar