"Amerika je u ratu? Pitam se, kad smo to mi glasali za to?" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Amerika je u ratu? Pitam se, kad smo to mi glasali za to?”

Republikanski kongresmen iz Teksasa Čip Roj optužio kolege iz tog zakonodavnog tela da su umešali SAD u rat u Ukrajini kako bi se osećali dobro u svojoj koži.

On je te optužbe uputio i republikancima i demokratama, a posebno je kritikovao predstavnika kogresne većine Stenija Hojera koji je prošlog petka izjavio da je “Amerika u ratu”.

“Kada sam čuo lidera većine kako kaže ‘vreme za rat’, pitam se kada smo to mi glasali za to da idemo u rat”, upitao je Roj.

“Ako ćemo da vodimo posrednički rat i ako ćemo da damo Ukrajini 40 milijardi dolara samo zato što hoćemo da izgledamo ‘fensi’ s plavo-žutim zastavicama, i kako bi se osećali dobro u vezi nas samih, možda bi zapravo trebalo da imamo neku debatu o tome ovde u ovoj komori”, nastavio je Roj.

On je inače samo jedan od 57 kongresmena republikanaca koji su glasali protiv davanja vojne i ekonomske pomoći Ukrajini, u vrednosti od 40 milijardi dolara.

Ipak, taj predlog je prošao, tj. Usvojen je sa 368 glasova za, a 57 je bilo protiv. Sada se je taj predlog upućen u Senat, gde se takođe očekuje da će dobiti podršku.

Danas objavljeno

UŽAS U BANJALUCI Muškarac osumnjičen za silovanje i porodično nasilje

Vanja A

Putin: Rusija je spremna

M.

Džonson: Britanija šalje vojne stručnjake u BiH

M.

Ostavite komentar