Amerika je to uradila, a sada će i Evropa; Neka se spreme đaci - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Amerika je to uradila, a sada će i Evropa; Neka se spreme đaci

Njemačka ministarka obrazovanja Anja Karliček želi da ubrza donošenje plana o vakcinaciji dece i adolescenata.

Ona smatra da je to jedini način da se nakon letnjeg raspusta ponovo koliko-toliko normalno otvore škole, piše DW.

Karličekova (CDU) traži da se u svim pokrajinama napravi raspored vakcinacije za decu i adolescente od 12 godina i ističe da bi do početka sledeće školske godine svakom nastavniku u zemlji trebalo da bude ponuđeno da se vakciniše.

Zahtev savezne nemačke ministarke trebalo bi da bude razmotrena naredne sedmice, na sastanku savezne i pokrajinskih vlada.

Prethodno je i savezni ministar zdravlja Jens Špan (CDU) zatražio da vakcine Bionteka budu dostupne i za učenike, kako bi škole ponovo mogle da budu otvorene.

Evropska agencija za lekove trenutno radi na ubrzanom odobravanju vakcine Biontek-Fajzer za decu od 12 do 15 godina, a Sjedinjene Države već su započele vakcinaciju dece i adolescenata.

Prema rezultatima jednog istraživanja, zadovoljstvo životom u vreme pandemije kod dece i adolescenata opalo je čak 21 odsto.

Više od polovine njih postalo je nesrećnije u tekućoj školskoj godini, kako su objavili iz zdravstvenog osiguranja “DAK-Gezundhajt”, koje je naručilo studiju. Medju tom populacijom je, kako se navodi, došlo do povećanja emocionalnih problema.

Danas objavljeno

Bajden uveo prve sankcije za korupciju na zapadnom Balkanu

M.

Ako ne postoji visoki predstavnik, ne postoji ni OHR

M.

Ambasada Rusije: Nismo učestvovali na sjednici PIK-a, ne priznajemo Šmita

M.

Ostavite komentar