Amerika je to uradila, a sada će i Evropa; Neka se spreme đaci - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Amerika je to uradila, a sada će i Evropa; Neka se spreme đaci

Njemačka ministarka obrazovanja Anja Karliček želi da ubrza donošenje plana o vakcinaciji dece i adolescenata.

Ona smatra da je to jedini način da se nakon letnjeg raspusta ponovo koliko-toliko normalno otvore škole, piše DW.

Karličekova (CDU) traži da se u svim pokrajinama napravi raspored vakcinacije za decu i adolescente od 12 godina i ističe da bi do početka sledeće školske godine svakom nastavniku u zemlji trebalo da bude ponuđeno da se vakciniše.

Zahtev savezne nemačke ministarke trebalo bi da bude razmotrena naredne sedmice, na sastanku savezne i pokrajinskih vlada.

Prethodno je i savezni ministar zdravlja Jens Špan (CDU) zatražio da vakcine Bionteka budu dostupne i za učenike, kako bi škole ponovo mogle da budu otvorene.

Evropska agencija za lekove trenutno radi na ubrzanom odobravanju vakcine Biontek-Fajzer za decu od 12 do 15 godina, a Sjedinjene Države već su započele vakcinaciju dece i adolescenata.

Prema rezultatima jednog istraživanja, zadovoljstvo životom u vreme pandemije kod dece i adolescenata opalo je čak 21 odsto.

Više od polovine njih postalo je nesrećnije u tekućoj školskoj godini, kako su objavili iz zdravstvenog osiguranja “DAK-Gezundhajt”, koje je naručilo studiju. Medju tom populacijom je, kako se navodi, došlo do povećanja emocionalnih problema.

Danas objavljeno

Vojska spremna za napad: Vođa će dati “zeleno svjetlo”?

Vanja A

Rusija predlaže Americi nove datume za sastanak o START-u

Vanja A

Francuski poslanik: Zelenski je opasna osoba

Vanja A

Ostavite komentar