30. Septembra 2022.

Američki “udar obezglavljivanja” Moskve?; “Nadamo se da ne sumnjate”

Big Portal

Američka vojska ne bi trebalo da sumnja u spremnost Rusije da brani svoj suverenitet, teritorijalni integritet i narod svim raspoloživim sredstvima, saopštila je ruska ambasada u SAD.

„Primetili smo članak Njuzvika od 29. septembra koji navodi izjave anonimnih zvaničnika iz Pentagona, o planovima da se odgovori na hipotetičku upotrebu nuklearnog oružja od strane naše zemlje. Među nerazumnim opcijama koje se razmatraju je i takozvani “udar obezglavljivanja” usmeren na rusko vojno-političko rukovodstvo“, navodi se u saopštenju ambasade, prenosi TAS S.

Ruska ambasada je saopštila da „želi da veruje da takve zabluda ne odražavaju zvanični stav američke vojske”.

“U suprotnom, svet se približiva zaista opasnoj tački i kubanska raketna kriza 2.0 se nazire na horizontu“, naglasila je ambasada.

Ruske diplomate u Vašingtonu poručile su i da američko ministarstvo odbrane ne bi trebalo da dovodi u pitanje “odlučnost Moskve da brani nacionalni suverenitet, teritorijalni integritet i narod svim sistemima naoružanja koji su joj dostupna“.

Ambasada je istakla i da bi takvi planovi američkih vojnih stratega mogli “skupo da koštaju SAD”.

“Svaka vojna konfrontacija između nuklearnih sila neizbežno bi rezultirala katastrofalnim posledicama”, poručile su ruske diplomate, navodi TAS S.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare