Američki razarač uplovio, Rusi ga gledaju "kroz nišan" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Američki razarač uplovio, Rusi ga gledaju “kroz nišan”

Raketni razarač USS „Arli Burk“ (DDG-51), vodeće plovilo u ovoj klasi razarača SAD, uplovio je u Crno more, saopštila je američka mornarica.

“Dok je u Crnom moru, razarač američke mornarice će delovati zajedno sa NATO saveznicima i partnerima u regionu, radeći zajedno na obezbeđivanju bezbednosti i stabilnosti na ovom vitalnom međunarodnom plovnom putu”, navodi se u saopštenju Šeste flote američke mornarice, prenosi TASS.

Snage Crnomorske flote potvrdile su da su započele nadgledanje kretanja američkog razarača, a rusko Ministarstvo odbrane nedavno je upozorilo na aktivne operacije brodske grupe Ratne mornarice SAD i izviđačkih letova NATO-a u severozapadnom delu Crnog mora.

Podsećanja radi, početkom meseca komandni brod američke mornarice “Maunt Vitni” uplovio je u Crno more, što je izazvalo burnu reakciju zvanične Moskve. Na to je reagovao i predsednik Rusije Vladimir Putin.

“Kao što znate, američki ratni brod je sada ušao u Crno more. Može jasno da se vidi kroz dvogled ili kroz nišan odgovarajućeg odbrambenog sistema“, rekao je tada Putin.

Danas objavljeno

Kremlj: Razgovor Putina i Bajdena bio iskren i poslovan

M.

Detalji razgovora: Bajden zaprijetio, Putin odgovorio

M.

Građani da glasaju protiv korumpiranih političara!

M.

Ostavite komentar