4. Juna 2019.

Američki predsednici zaobilazili su tri zemlje Evrope. Srbija jedna od njih. Dolazi li Tramp?

Big Portal

Dačić očekuje da će američki predsednik Donald Tramp doći u Srbiju, ali navodi da od procene njegove administracije zavisi kada će se to dogoditi.

“Oni će odlučiti da li je bolje da dođe dok još traje rešavanje pitanja odnosa Beograda i Prištine ili kad dogovor već bude na stolu”, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije za “Blic”, koji je objavio tekst o tome da li je vreme da Tramp dođe u Srbiju.

Šef srpske diplomatije naglasio je da je Trampov dolazak u našu zemlju usko povezan sa dešavanjima na međunarodnoj sceni.

“To je svima jasno i nije iznenađenje. Za očekivati je da ćemo ga ugostiti u Beogradu, ali je stvar procene njegove administracije kada to treba da se desi”, rekao je Dačić.

“Blic” ističe da je Srbija jedna od tri zemlje u Evropi i 68 u svetu koje od 1991. godine nije posetio nijedan američki predsednik i podseća da je poslednji šef Bele kuće u Beograd bio Džimi Karter 1980. godine.

Kako precizira, od cele Evrope, nijedan predsednik SAD u poslednjih 28 godina nije bio samo u Srbiji, Moldaviji i Crnoj Gori.

Podseća i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio poziv Trampu da poseti Srbiju još u septembru 2017. godine, prilikom susreta u Njujorku, u okviru Generalne skupštine UN.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare