Američki mediji: Tramp će se sresti s Vučićem - BIGportal.ba
Region Vijesti

Američki mediji: Tramp će se sresti s Vučićem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić srešće se u subotu sa predsednikom SAD Donaldom Trampom, pišu beogradski mediji.

Pozivajući se na pisanje “Njujork tajmsa”, navodi se da će do susreta doći tokom posete Beloj kući, koja je planirana povodom američke incijative da se postigne dogovor između Beograda i Prištine, 27. juna.

U tekstu posvećenom izborima u Srbiji list navodi da se predsednik Srbije poslednjih godina “uspešno borio za podršku konkurentskih svetskih sila – održavanje snažnih odnosa s Rusijom i jačanje veza s Kinom, dok je pozicionirao Srbiju kao potencijalnu članicu EU i sagovornika SAD”.

Ali, dodaje list, nakon izbora na kojima je pobedio suočava se s neposrednim me]unarodnim pritiskom – posebno oko pitanja Kosova.

U ponedeljak je Vučić sa izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom razgovarao o inicijativi koju predvodi EU za rešenje Kosova, a u subotu se sastaje sa predsednikom SAD Donaldom Trampom i njegovim izaslanikom za Balkan Ričardom Grenelom.

U me]uvremenu leti u Moskvu na sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom koji je smatra da svaki dogovor o Kosovu mora da ima podršku Saveta bezbednosti UN u kojem Rusija ima pravo veta, navodi “Njujork tajms”.

Danas objavljeno

Bjeloruska policija uhapsila oko 100 demonstranata na prvom ovogodišnjem protestu

M.

Strah od novog soja virusa zatvara granice; “Balkan kao Titanik”

M.

Srbija može biti peta u svijetu po stopi vakcinacije

M.

Ostavite komentar