Američki general: "Uradite sve da Srbija uđe u NATO" - BIGportal.ba
Region Vijesti

Američki general: “Uradite sve da Srbija uđe u NATO”

Američki general potpukovnik u penziji Majkl D. Barbero rekao je da bi SAD i NATO trebalo da urade sve da Srbija uđe u Alijansu.

“Verujem da bi Amerika i NATO trebalo da učine sve što je moguc´e da olakšaju ulazak Srbije u NATO. Između NATO i Srbije postoji mnogo zajedničkih interesa, pa SAD i NATO treba da nastave ovaj dijalog sa Srbijom. Nadajmo se da c´e se kroz ovaj proces odnos između Srbije i Kosova normalizovati”, kazao je Barbero u intervjuu za “Kosovo onlajn”.

On je, takođe, prokomentarisao i povlačenje američke vojske iz Avganistana.

“Predsednikova odluka (Džoa Bajdena) da okonča američku misiju u Avganistanu do 1. septembra, i katastrofalan način na koji smo napustili Avganistan. Prvo, preporuka predsedniku je bila da zadrži 2.500 američkih vojnika u Avganistanu za podršku avganistanskim snagama. Da se ovaj plan sledio, ovih 2.500 vojnika nastavila bi da podržavaju avganistanske snage i sprečili bi talibane da zauzmu zemlju. Ove greške su bile dodatno pogoršane lošim izvršenim povlačenjem. Rezultati su bili katastrofalni: izgubili smo 13 hrabrih vojnika, mornara i marinaca; napustili smo nekoliko stotina Amerikanaca i napustili smo svoje avganistanske saveznike do strašne sudbine. Sve se ovo moglo izbec´i”, istakao je ovaj general potpukovnik u penziji.

Danas objavljeno

Rusi žestoko odgovorili: Uništenje

Vanja A

Jasan plan? Jednim udarcem se uništava Evropa ali i…

Vanja A

Trese se Turska

Vanja A

Ostavite komentar