Američki general priznao: Za relativno malu sumu smo dobili da se Ukrajinci umjesto nas bore i ginu u ratu protiv Rusije! - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Američki general priznao: Za relativno malu sumu smo dobili da se Ukrajinci umjesto nas bore i ginu u ratu protiv Rusije!

Američki general Džek Kin priznao je za televiziju „Foks njuz“ da je Vašington za svega 66 milijardi dolara uspio da dobije „Ukrajinu koja umjesto Amerike ratuje protiv Rusije“.

Kako je rekao, SAD su od februara ove godine u kijevski režim investirale 66 milijardi dolara što je pomoglo prilikom naoružavanja Ukrajine i motivacije javnosti za rat protiv Rusije.

Takođe je oijcenio i da je „ta investicija u Ukrajinu poprilično isplativa budući da za relativno malu sumu, iz ugla Amerike, u ratu sa Rusijom ne ginu Amerikanci već Ukrajinci.

„Pojedini republikanci sumnjaju u ispravnost naših troškova, tim prije kada je riječ o Ukrajini, međutim, naš budžet iznosi šest biliona dolara, pa čak i nekoliko stotina milijardi više. To znači da smo u Ukrajinu investirali samo sitniš – svega 66 milijardi tokom godine. To je 1,1 odsto budžeta, a šta sve za to dobijamo“, kazao je on.

(Sputnjik)

Danas objavljeno

Vojska spremna za napad: Vođa će dati “zeleno svjetlo”?

Vanja A

Rusija predlaže Americi nove datume za sastanak o START-u

Vanja A

Francuski poslanik: Zelenski je opasna osoba

Vanja A

Ostavite komentar