10. Novembra 2022.

Američki general: Postoji šansa…

Big Portal

Prema njegovoj oceni, taj trenutak mogao bi da dođe kada se stabilizuju linije fronta u Ukrajini. On smatra da se to može desiti na zimu.

“Kada postoji moguc´nost za pregovore, kada je moguc´e doc´i do mira, to treba iskoristiti“, rekao je Mili na događaju u Ekonomskom klubu Njujorka, prenosi CNN.

On je naglasio da c´e Sjedinjene Američke Države nastaviti da naoružavaju Ukrajinu ukoliko se pregovori ne održe ili ne uspeju.

“Mora postojati obostrano priznanje da se vojna pobeda u pravom smislu te reči ne može postic´i vojnim sredstvima, pa se stoga moraju okrenuti drugim sredstvima”, zaključio je on.

Ranije je Zelenski potpisao ukaz o stupanju na snagu Odluke Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine o nemoguc´nosti pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Takođe je izjavio da Ukrajina nec´e pregovarati sa Rusijom, dok je Putin njen predsednik.

Krajem oktobra predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je Rusija spremna za pregovore o Ukrajini i pozvao Kijev da odmah prekine sva borbena dejstva.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare