Američki diplomata u BiH upozorava: Još 5.000 ratnih zločinaca je na slobodi - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Američki diplomata u BiH upozorava: Još 5.000 ratnih zločinaca je na slobodi

Najmanje 5.000 identifikovanih počinilaca ratnih zločina na području BiH još uvek je na slobodi, izjavio je šef misije OEBS u BiH Brus Berton.

Najmanje 5.000 identifikovanih počinilaca ratnih zločina na području BiH još uvek je na slobodi, izjavio je šef misije OEBS u BiH Brus Berton.

Prema njegovim rečima, ukoliko se nastavi ovim tempom kojim su se do sada obrađivali ti predmeti, pravosuđu će trebati bar deceniju da ih sve završi, preneo je Index.hr.

“Stopa osuđujućih presuda u predmetima ratnih zločina na sudu u BiH opada alarmantnom brzinom i uglavnom je posledica nekvalitetnih istraga i optužnica koje podiže Tužilaštvo BiH”, kazao je Berton u intervjuu za sarajevski list “Oslobođenje”.

Njegova ocena je da Tužilaštvo BiH, na čijem je čelu Gordana Tadić, ne usmerava punim kapacitetom na istrage i krivični progon najsloženijih predmeta ratnih zločina, rasipa raspoložive resurse, a predmete ratnih zločina procesuira veoma sporo.

Poslednja objavljena analiza OEBS-a pokazala je da u fiokama Tužilaštva BiH i dalje stoji oko 800 predmeta ratnih zločina koji obuhvazaju oko 5.000 počinioca tih zločina.

Izvor:index.hr

Danas objavljeno

London šalje svog čoveka na Balkan; “Ne smemo da dozvolimo nasilje”

M.

U Srpskoj 14 preminulih, zaraženo još 146 osoba

M.

Tramp bio pozitivan prije debate sa Bajdenom

M.

1 Komentar

Banjalučanin 17 Jula, 2019 at 12:22 pm

Sada i zvanično znamo da su svi Srpski vojnici na američkim tj bih listama ratnih zločinaca.

Odgovori

Ostavite komentar