Američka vlada zabranila League of Legends u Siriji i Iranu - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Američka vlada zabranila League of Legends u Siriji i Iranu

Obzirom da tenzije između Amerike i Irana neprekidno rastu, konflikt sa sobom donosi i raznorazne nuspojave.

Obzirom da tenzije između Amerike i Irana neprekidno rastu, konflikt sa sobom donosi i raznorazne nuspojave. League of Legends, jedna od najigranijih video igara na svetu ikada, blokirana je u Iranu i Siriji od strane američke vlade.

Nakon što je američki dron oboren od strane iranske vojske ranije ove nedelje, škakljivi odnosi između ove dve zemlje su se dodatno zakomplikovali, a Sirija se takođe našla posredi događaja.

Ovo je zaista neoubičajena pojava, koja se do sada nikada nije videla u sferi esporta. Povećane taraife, sankcije i vojne prretnje su česte, kada su ovakvi sukobi u pitanju. Međutim, do sada nikada nismo imali priliku da vidimo zabranu pristupa video igrama civilima.

Zabrana ipak nije zaustavila neke igrače, koji su prevarili sistem pomoću VPN-a i uspeli da se uloguju na svoje naloge. Doduše, ovo je i dalje poteškoća sa LoL igrače, obzirom da su cene VPN-ova poprilično visoke na ovim područjima.

Mnogi iranski i sirijski igrači su ogorčeni i to sa dobrim razlogom. Zašto bi obični civili, koji već žive u zemlji razorenoj ratom, stradali u procesu konflikta između lidera zemalja? Obzirom na informacije kojima za sada raspolažemo, čini se da Riot Games nije imao ikakvo pravo glasa.

Zabrana se odnosi samo na Siriju i Iran trenutno, ali ukoliko Amerika u budućnosti ponovo uđe u konflikt sa nekom zemljom, sasvim je moguća opcija da će ljudima biti zabranjem pristup League of Legendsu. Sankcije zabranjuju Iranu da posluje sa Amerikom, a LoL, kao i mnoge druge besplatne igre, sebe održavaju kroz mikrotransakcije, što se računa kao vid poslovanja. Za sada se još uvek ne zna da li su neki drugi naslovi takođe banovani u ovim zemljama.

Danas objavljeno

Potvrđeno: Microsoft kupuje Activision Blizzard za 68,7 milijardi dolara!

Vanja A

Pojavili su se specifikacije i renderi za nove Realme Buds Air 3 slušalice

Vanja A

Xiaomi Redmi Note 11 serija stiže u Europu 26. januara

Vanja A

Ostavite komentar