Američka vlada poslala pomoć Bosni i Hercegovini - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Američka vlada poslala pomoć Bosni i Hercegovini

Američka vlada poslala je pomoć BiH u suzbijanju korona virusa, saopštili su iz Ambasade SAD u Sarajevu na njihovom Twitter nalogu.

Kako su rekli, radi se o prvom kontigentu pomoći namijenjenoj građanima BiH, a radi se o medicinskom materijalu i vitalnim namirnicama.

“Danas je stigla prva pošiljka humanitarne pomoći Vlade SAD građanima BiH u suočavanju sa ovom vanrednom situacijom. Američki vojni avion dostavio je na sarajevski aerodrom sanitetsku opremu, opremu za bolnice i hitne pomoći, hranu i vodu. Pripadnici američke vojske predali su ove zalihe pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koje će ih rasporediti širom BiH”, saopšteno je iz Ambasade SAD na njihovoj Facebook stranici.

Kako su istakli, kao NATO partner i dugogodišnji prijatelj BiH, SAD i američki narod reaguju na ovu situaciju snažnom i postojanom podrškom koju građanima BiH iskazuju već više od 25 godina.

“Globalno, državni sekretar obećao je sto miliona dolara pomoći međunarodnim naporima, kao i 1,25 milijardi dolara koje će State Department i USAID programirati za borbu protiv pandemije na međunarodnoj razini”, saopštili su.

(Nezavisne)

Danas objavljeno

Naučnici: Antitjela od delte ne štite od omikrona

V.R.

Počeli izbori u Crnoj Gori: Cetinje, Mojkovac i Petnjica biraju lokalnu vlast

V.R.

Na parkingu na Dobrinji gorjelo šest automobila, uhapšena jedna osoba

V.R.

Ostavite komentar