Američka vlada pokušala da “ugasi” Bitkoin - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Američka vlada pokušala da “ugasi” Bitkoin

Teoretičari zavjera već neko vrijeme spekulišu o tome da vladi Sjedinjenih Američkih Država, te vladama nekih drugih zemalja, smeta sloboda koju nudi Bitkoin, pa se pričalo i o tome da će se u nekom trenutko sigurno pokušati sa gašenjem.

Bitkoin je privukao pažnju još pri prvom skoku vrednosti, kada su pojedini korisnici preko noći postali milioneri, što sigurno mnogima nije bilo po volji, a naročito kada su počele da niču i druge kriptovalute.

Da teorije zavere nisu uvek bez osnova u realnosti dokazalo je i to što je tužiteljka i ekspert za kriptovalute – Katie Haun – još 2012. godine dobila zadatak da se pozabavi time kako bi Bitkoin mogao da se ukine. Kako je objasnila u intervjuu koji je nedavno dala za CNBC, to je bio prvi put da je uopšte čula za Bitkoin, da bi u narednih pet godina uz pomoć Coinbase-a postala ekspert za ovu temu. Svaki pokušaj gašenja kriptovaluta doživeo je neuspeh, a zbog toga što nije bilo moguće da se, kako kaže Haun, „krivično goni neka valuta.“

To da se američka vlada protivi usvajanju kriptovaluta postalo je još očiglednije sa dolaskom Donalda Trumpa, koji je pre nekog vremena na Twitter-u napao Facebook zbog planova za Libra kriptovalutu, te je zajedno sa Bitkoinom nazvao „neregulisanim valutama.“ Libra je na poteškoće naišla i tokom prošle nedelje, kada je PayPal napustio grupu, a mnogi ističu da to što se događa podseća na neprilike sa kojima se i Bitkoin susretao u početku, pa ostaje da se vidi kako će ova, te druge valute napredovati u budućnosti, i kako će se vlade odnositi prema tome.

Izvor: Forbes

Danas objavljeno

FCC sertifikat potvrđuje brzinu baterije i punjenja Samsung Galaxy A33 5G telefona

Vanja A

Novi pristupačni Radeon PRO grafički akceleratori su stigli

Vanja A

Cooler Master lansira HAF 500, MasterBox TD300 Mesh i MasterBox 500

Vanja A

Ostavite komentar