5. Augusta 2022.

Američka senatorka urgira za Đokovića: Bajden želi da pandemija traje vječno

Big Portal

Blekburn se obratila direktoru CDC-a Ročelu Valenskom, napisavši da “Bajdenova administracija jasno stavlja do znanja da bi želala da pandemija traje zauvek.”

Ona nije prva koja je javno podržala Đokovića, to je uradila i Klaudija Tini koja je zatražila izuzeće za Đokovića.

Poštovani direktore Valenski, pišem u vezi politike vakcinacije Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC). US open, jedan od vodećih svetskih teniskih turnira, nedavno je potvrdio da Novak Đoković neće moći da učestvuje zbog Bajdenove administracije. Iako US open nema u pravilniku obaveznu vakcinaciju za igrače, turnir će poštovati stav vlade SAD u pogledu putovanja u zemlju za nevakcinisane koji nisu državljani SAD. Đokovićeva vest naglašava problematičnu politiku CDC-a da pojedinac, da bi putovao u SAD, mora biti u potpunosti vakcinisan primarnom serijom prihvaćene vakcine protiv COVID-19.

Amerikanci su spremni da prevaziđu pandemiju i njenu beskrajnu listu pravila, ali Bajdenova administracija želi da potraje večno. Zabranom Novaku Đokoviću da se takmiči na Otvorenom prvenstvu SAD, Bajdenova administracija jasno stavlja do znanja da bi želela da nametne ‘doživotnu pandemiju‘. Ilegalni imigranti mogu da pređu preko granica bez dokaza o vakcinaciji, ali Đoković ne može da igra na US openu.

Mandati Bajdenove administracije nisu želje američkog naroda. Pišem vam kako bi zatražila da dozvolite Novaku Đokoviću da igra na predstojećem US Openu i kako biste uklonili preostala kovid pravila.

S poštovanjem,

Marša Blekburn.

Pismo američke senatorke možete pročitati OVDE.

US open na programu je od 29. avgusta do 11. septembra.

https://twitter.com/TomiLahren/status/1555218295556538369?s=20&t=_ILaw-jZS5UXQ9SJZRvacQ

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare