Američka radio stanica slučajno "pokvarila" multimediju u Mazdi - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Američka radio stanica slučajno “pokvarila” multimediju u Mazdi

Kriv je bio jedan detaljčić.

Američka radio stanica KUOW slučajno je “pokvarila” multimediju u Mazdama u Sijetlu, SAD.

Korisnici koji slušaju 94,9 FM radio iskusili su nedostatak kontrole nad sistemom. Kriv je bio jedan detaljčić, piše sajt Automobili.ba.

Multimedija modernih automobila u osnovi se ne razlikuje od pametnih telefona ili kompjutera, a kao i oni, podložni su smetnjama uzrokovanim softverskim greškama, a vlasnici Mazdinih automobila proizvedenih od 2014. do 2017, koji žive u Sijetlu i okolini, to su osetili na svojoj koži.

Naime, lokalna radio stanica KUOW 94.9 FM emitovala je signal koji je izazvao kvar multimedije na vozilima. Vozači su se počeli javljati lokalnim službama, žaleći se na nemogućnost promene radio stanice, pokvareni ekran ili konstantno restartovanje sistema.

Neobična situacija nekoliko dana bila je tajanstvena zagonetka za američku filijalu Mazde. Na kraju je ipak otkriven uzrok, što se pokazalo kao prava sitnica – 30. januara KUOW 94.9 FM poslao je signal koji je osim zvuka sadržavao i grafiku.

Ovaj signal je trebalo da bude prikazan na ekranima multimedijanih sistema u vozilima. Međutim, “slika” nije imala odgovarajuću ekstenziju datoteke, a Mazdina multimedija nije uspela da je dekodira.

Ispostavilo se da je rešenje problema zamena upravljačke jedinice, vredne 2,500 maraka. Na sreću, Mazdina filijala se obavezala na besplatnu zamenu.

Ipak, ceo proces će potrajati neko vreme zbog problema sa dostupnošću komponenti.

B92.

Danas objavljeno

Uvoz polovnog automobila: Korak po korak

Vanja A

Legendarni terenac u prodaji i nakon 40 godina, a nije Lada Niva

Vanja A

Kakve smo polovnjake kupovali u 2022.

Vanja A

Ostavite komentar