9. Maja 2022.

AMD Ryzen 7000 serija stiže ranije?

Big Portal

Ova serija procesora naišla je na veliko interesovanje publike zbog mnogih novina koje bi trebalo da donese na tržište. Ono što se očekuje jeste novi proizvodni proces, nova arhitektura, podrška za dvokanalnu DDR5 radnu memoriju, podrška za 28 PCIe magistrala, kao i potrošnja koja bi trebalo da iznosi između 65 i 120 vati, u zavisnosti od tačnog modela procesora.

U prilog mogućnosti skorog predstavljanja Ryzen 7000 serije procesora govori i činjenica da je kompanija AMD već dala dozvolu svojim partnerima koji prozvode matične ploče da polako počnu da predstavljaju svoja AM5 rešenja. Prva rešenja za AMD AM5 platformu biće matične ploče sa LGA 1718 soketom.

Prema trenutnim nezvnaičnim informacijama koje prenosi portal Wccftech, prva matična ploča ovog tipa trebalo bi da bude predstavljena publici odmah nakom događaja kompanije AMD na dolazećem Computex sajmu koji nas očekuje od 24. do 27. maja. U ovom trenutku, još uvek nema dodatnih informacija vezanih za matične ploče koje će podržavati nove Ryzen procesore kompanije AMD.

Naravno, prve matične ploče koje će biti predstavljene prilikom ovogodišnjeg Computex-a biće samo prototipi, dok se predstavljanje prvih maloprodajnih primeraka očekuje tek nakon što kompanija AMD zvanično predstavi svoje nove Ryzen 7000 procesore.

Do tada, možemo samo da spekulišemo koje će tačno informacije kompanija AMD predstaviti svojoj publici tokom predstojećeg Computex događaja. Ako je verovati glasinama i dosadašnjem iskustvu, sigurno će biti reči o novim procesorima, ali koliko, to baš i nismo sigurni. Svejedno, nisu daleko, a biće veoma zanimljivo videti tačno kakve će performanse doneti.

Ne treba zaboraviti ni da će u isto vreme AMD najverovatnije najaviti i novu tehnologiju za ubrzavanje rada SSD-ova – Smart Access Storage, koja bi trebala da bude okrenuta ka gejmerskim laptopovima i desktop mašinama nove generacije.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare